Αντίο Wolverine...

Tweet

Υπάρχουν καλά και κακά νέα για τους θαυμαστές του Wolverine, του διασημότερου υπερ-ήρωα των X- Men. Τα καλά νέα είναι ότι η Marvel λανσάρει ένα νέο κόμικ με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τα κακά νέα

είναι ότι του απέμειναν μόλις λίγες μέρες ζωής.

Στο νέο κόμικ που θα κυκλοφορίσει η Marvel, με τίτλο «Ο Θάνατος του Wolverine» το οποίο και θα αποτελείται από τέσσερα τεύχη θα είναι πρωταγονιστής ένας ο διασημότερος υπερ-ήρωας των X-men, ο Γούλβεριν. Αυτό είναι το καλό! Το κακό είναι όμως έρχεται το τέλος της ζωής του σε αυτά τα λίγα... αλλά συναρπαστικά τέσσερα τεύχη.

Στα νέα τέυχη ο Γούλβεριν ή αλλιώς Λόγκαν έχει χάσει την ιδιότητα που τον βοηθούσε να επουλώνει τα τραύματά του με αποτέλεσμα να μπορεί να ζει έναν αιώνα.

Όπως αναφέρει το wikipedia ο χαρακτήρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο καρέ του περιοδικού The Incredible Hulk # 180 (η πρώτη πλήρης εμφάνισή του είναι στο τεύχος # 181, Νοέμβριος 1974) και δημιουργήθηκε από το συγγραφέα Len Wein και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Marvel John Romita, Sr, ο οποίος σχεδίασε το χαρακτήρα, και ήταν ο πρώτος που διαλέχτηκε για έκδοση από τον Herb Trimpe. Ο Γούλβεριν, αργότερα, συμμετείχε στο ρόστερ των X-Men "All New, All Different» στο Giant-Size X-Men # 1 (Μάιος 1975). O συγγραφέας των X-Men Chris Claremont έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του χαρακτήρα, μαζί με τον καλλιτέχνη / συγγραφέα John Byrne, ο οποίος επέμενε να μετατραπεί ο χαρακτήρας από τα πρώτα μέλη των X-Men. Ο καλλιτέχνης Frank Miller συνεργάστηκε με τον Claremont και βοήθησε να αναθεωρηθεί ο χαρακτήρας με μια τετραήμερη επώνυμη περιορισμένη σειρά από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 1982 στην οποία το σλόγκαν του Γούλβεριν, «Είμαι ο καλύτερος που υπάρχει σε αυτό που κάνω, αλλά αυτό που κάνω καλύτερα δεν είναι πολύ ευχάριστο»(«I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice.»), έκανε το ντεμπούτο του.

Ο Γούλβεριν ήταν χαρακτηριστικός από τους πολλούς σκληρούς αντι-εξουσιαστικούς αντι-ήρωες, που αναδύθηκε στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα, μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ: Η προθυμία του να χρησιμοποιήσει θανάσιμη δύναμη και η άγρια φύση του έγινε πρότυπο για τα χαρακτηριστικά των αντι-ηρώων των κόμικς από το τέλος της δεκαετίας του 1980. Ως εκ τούτου, ο χαρακτήρας έγινε το φαβορί για τους οπαδούς της ολοένα και πιο δημοφιλούς X-Men «φρανσάιζ». Ο Γούλβεριν έχει χαρακτηριστεί στο δικό του κόμικ σόλο από το 1988 και έχει γίνει κεντρικός χαρακτήρας στις περισσότερες προσαρμογές των X-Men, συμπεριλαμβανόμενων των τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και την ζωντανή δράση της 20th Century Fox με τις σειρές ταινιών των X-Men , οι οποίες παρουσιάζονται από τον Hugh Jackman. Το Μάιο του 2008, ο Γούλβεριν κέρδισε την πρώτη θέση από το Wizard Magazine ως ένας από τους 200 κορυφαίους ήρωες των κόμικς όλων των εποχών και πηρέ την τέταρτη θέση στον διαγωνισμό «Οι 50 Καλύτεροι Ήρωες των Κόμικς» από το περιοδικό Empire τον Ιούλιο του 2008. Βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των 100 Καλύτερων Φανταστικών Χαρακτήρων του site Fandomania.com, στην 21η θέση. Το Μάιο του 2011, ο Γούλβεριν κατετάγη 4ος στο IGN's Top 100 Comic Book Heroes. [10]

Tags: κόμικγούλβερινx-menmarvel Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα