Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17/3 στα Χανιά

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΙΑ 73132
Τηλ 2821040928 Fax 2821058343
Email: [email protected]
http://www.elme-chanion.gr/
Χανιά 15/3/2012
Αρ. Πρωτ. 750
ΠΡΟΣ
Σχολεία του νομού
Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης
ΚΟΙΝ. ΜΜΕ.

Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17/03 στις 12 μμ στην πλατεία Αγοράς


• Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την υποβάθμιση της ζωής μας.
• Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
• Ποτέ ξανά φασισμός!

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που αναιρούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, που μισθοί και συντάξεις φτάνουν στα όρια της πείνας, που διαλύονται η δημόσια παιδεία και υγεία, που ξεπουλιέται η δημόσια-κοινωνική περιουσία, που φουντώνει η ανεργία, που ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην εξαθλίωση για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, ντόπιων και ξένων, το σύστημα για να σπείρει τον τρόμο και να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου ενισχύει και χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες, οι οποίες επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους δρόμους και τις γειτονιές, αλλά και του απεργοσπάστη, όπως απέδειξαν στη Χαλυβουργία αλλά και στις απεργιακές διαδηλώσεις του καλοκαιριού με τους ροπαλοφόρους ακροδεξιούς τραμπούκους που συνεργάζονταν με τα ΜΑΤ.

Η πλειοψηφία του λαού, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές είναι ενάντια σε φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές και σε όσους τις υιοθετούν. Η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να οδηγήσει σε δυνάμωμα το λαϊκό κίνημα το οποίο θα αποδυναμώσει και θα περιθωριοποιήσει ακραίες, ανελεύθερες, αντιδημοκρατικές και φασιστικές συμπεριφορές. Θα είμαστε απέναντι σε φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές στους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν. Η ενδυνάμωση της παιδείας που επενδύει σε διαχρονικές ανθρωπιστικές αξίες και ιδανικά και η εξάλειψη των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών δημοκρατικών ανθρώπινων κοινωνιών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας Ι. Τσαμαντάκης Σ. Κοτσιφάκη
Keywords
Τυχαία Θέματα