Ανοίγει το φαλλικό «ξενοδοχείο του ολέθρου»-Ψηφίστηκε ως πιο άσχημο κτίριο στην ιστορία

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

 

Η πανάσχημη γυάλινη πυραμίδα που δεσπόζει πάνω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους τολμηρούς επισκέπτες της. Εντός της στεγάζεται το Ryugyong Hotel. Ή, όπως χαϊδευτικά το αποκαλούν οι πάντες, «ξενοδοχείο του ολέθρου».

Ψηφισμένο ως «χειρότερο κτίριο στην ιστορία της ανθρωπότητας» από το περιοδικό Esquire,

η πυραμίδα εντός της οποίας στεγάζεται το Ryugyong Hotel έχει αποτελέσει αντικείμενο σάτιρας εδώ και 25 χρόνια. Από τότε δηλαδή που ξεκίνησε για πρώτη φορά η κατασκευή της. Η οποία και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε στις αρχές των 90s την Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για ένα «τερατούργημα» 105 ορόφων με ύψος 330 μέτρα που «καυχιέται» ότι αποτελεί τον 47ο πιο ψηλό κτίριο στον πλανήτη. Και το οποιό αναμένεται να ανοίξει επιτέλους τις πύλες τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον Ρέτο Γουίτγερ, γενικό διευθυντή της αλυσίδας ξενοδοχείων Kempinski, μόνο 150 -από τα 3.000 που είχαν προβλεφθεί αρχικά- δωμάτια θα χρησιμοποιηθούν από το ξενοδοχείο. Ενώ στους υπόλοιπους χώρους θα φιλοξενηθούν μαγαζιά, γραφεία, αίθουσες δεξιώσεων και εστιατόρια.

iefimerida.gr

   Tags: ξενοδοχείοκτίριο Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα