Άνοδος παρεμβάσεων να δυναμώσουμε το κίνημα της αντίστασης και της ανατροπής

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

                   Ενημερωτικό, αρ. φ. 33, Πειραιάς, Παρασκευή 9 – 11 – 2012

ΣΕ  ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ                 

      ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Σε μια περίοδο

σφοδρής επίθεσης της παραπαίουσας τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους που σφραγίζεται με την ψήφιση του υποδουλωτικού Μνημονίου 3 σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η σημαντική άνοδος των δυνάμεων της Αριστεράς , παρά την πτώση του ΠΑΜΕ/ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στην Α/θμια και Β/μια εκπαίδευση είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την εκπαίδευση. Ειδικότερα οι Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ καταγράφουν μια σημαντική άνοδο κατά  1.000 και πλέον ψήφους στο ΚΥΣΔΕ. Οι περίπου 8.000 ψήφοι ή ποσοστό 13,2 % ισχυροποιούν τον ταξικό πόλο στην εκπαίδευση σε μια περίοδο που είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, η ανασυγκρότηση και ο ριζοσπαστικός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών κόντρα στη λογική του εύκολου κοινοβουλευτικού δρόμου, των εκλογικών λύσεων και της υποταγής.

Μέσα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια οι Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ έχουν διπλασιάσει περίπου τις ψήφους και υπερδιπλασιάσει το ποσοστό τους παρά τις οργανωτικές αδυναμίες και την αδυναμία παρέμβασης τους σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας. Ταυτόχρονα  και συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές η ΠΑΣΚ έχανε τη μισή περίπου εκλογική της δύναμη ή 8.000 ψήφους και 2.500 περίπου η ΔΑΚΕ. Αυτές οι τάσεις καταγράφονται και στις κάλπες για ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ. Ειδικότερα στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής η άνοδος των Αγωνιστικών ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ήταν εντυπωσιακή. Με   3.806  ψήφους ή ποσοστό 22,63% Καταγράφονται ουσιαστικά ως δεύτερη δύναμη και εκκρεμεί ένσταση, αφού έχουν ακυρωθεί δεκάδες ψηφοδέλτια για να εκλεγεί ο αιρετός της ΔΑΚΕ για 117 ψήφους.

Ειδικότερα στον Πειραιά η Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – Δ. ΓΛΗΝΟΣ αύξησε τη δύναμή της κατά 160 ψήφους περίπου κατά 50% χάνοντας την εκλογή αιρετού για μόλις 38 ψήφους, ενώ από την κάλπη για το ΑΠΥΣΔΕ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη με 536 ψήφους και ποσοστό 21,7%!

Ασφαλώς στις σημερινές συνθήκες και δεν αρκεί η εκλογική καταδίκη του συνδικαλισμού της υποταγής και της συνδιαλλαγής, του συνδικαλισμού των κυβερνητικών διαδρόμων και του ρουσφετιού, του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι ψήφοι προς την Αριστερά και ειδικότερα προς τις Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ χρειάζεται να μετατραπούν σε μέσο για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου παλλαϊκού κινήματος αντίστασης – ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., που επιδιώκουν την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας και

Keywords
Τυχαία Θέματα