Ανήσυχος για "ατυχήματα" στο Αιγαίο δηλώνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

Την ανησυχία του για πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Αμερικανός πρέσβης, αναφερόμενος στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο, παραδέχτηκε ότι «ανησυχεί για ατυχήματα»,

υπογραμμίζοντας όμως την υπεύθυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Τόνισε ακόμη ότι ΗΠΑ και Ελλάδα παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ, ενώ ερωτηθείς ποιoν μπορεί να καλέσει η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, επισήμανε ότι «έχουμε εμπλακεί στενά, και εμείς και η πρεσβεία στην Άγκυρα».

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πάιατ έκανε λόγο για παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο θα ήταν κρίμα να χαθεί, εκτιμώντας την ίδια στιγμή ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα της αξιολόγησης, αλλά και της απόφασης του ΔΝΤ για συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ως προς το ζήτημα του Ταμείου.

ΑιγαίοέντασηΤουρκίααμερικάνος πρέσβης
Keywords
Τυχαία Θέματα