Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση "Εκπαιδευτικοί": Ανακοίνωση για εκλογές

Ανακοινώσεις

Συναδέλφισσα-ε

H ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ», χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν την κίνηση μας με την ψήφο τους , με αποτέλεσμα να εκλέξει 3 έδρες στο Δ.Σ. και 4 αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΔΟΕ .

Μια πρώτη εκτίμηση μας για τα αποτελέσματα των εκλογών είναι:

Α) Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ κατεξοχήν κυβερνητικές παρατάξεις καταποντίστηκαν.

Η ΔΑΚΕ δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. και η ΠΑΣΚ (νυν ΑΓΩΝΑΣ) έβγαλε 2 έδρες από 6 που είχε στο προηγούμενο Δ.Σ.

Β) Έχουμε για πρώτη φορά ένα .Δ.Σ χωρίς απόλυτες κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Γ) Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια διαφορετική πορεία του συλλόγου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αγώνων υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της προάσπισης του Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου και της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Συναδέλφισσα-ε

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να δυναμώσουμε τις μαζικές διαδικασίες, να συζητήσουμε και να δράσουμε, να πάρουμε τη υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Γιατί τα σωματεία και τα συνδικάτα «ανασαίνουν» και ζουν, μόνο με την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων, όταν αυτοί αποφασίσουν να δράσουν κι όχι να αναθέσουν. Για να πάρουν οριστικό διαζύγιο με τον κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τον επαγγελματικό συνδικαλισμό της υποταγής, που ζει στα υπουργικά γραφεία κι αγνοεί τις αγωνίες και τους αγώνες της μαχόμενης εκπαίδευσης και να πρωτοστατήσουν στην άμεση δημοκρατική οργάνωση της αντίστασης και των αγώνων ανατροπής.

ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ:

- Αλλαγή των συσχετισμών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

- Για να πάψει το συνδικάτο να είναι το μακρύ χέρι της εκάστοτε εξουσίας.

- Χτύπημα του παραγοντισμού και της υποτέλειας.

- Αναβάθμιση του ρόλου των πρωτοβάθμιων σωματείων και συμμετοχή της βάσης σε αγώνες με σχέδιο, προοπτική, αποτέλεσμα και ελπίδα.

Η μεγαλύτερη βέβαια μάχη που έχουμε να δώσουμε, είναι η μάχη για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, την αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών, της ίδιας της ζωής μας και της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Tags: Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνησηεκπαιδευτικοί
Keywords
Τυχαία Θέματα