Ανεργία, ύφεση και tablet

Tweet

Της Κλειώ Ιωάννου

Την κατάρρευση κάθε επιχειρηματολογίας για τα σημάδια ανάκαμψης, ακόμα και με τους όρους που μπορεί να φαντασιώνεται το ακραίο νεοφιλελεύθερο επιτελείο που περιστοιχίζει τον Σαμαρά, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία και την οικονομία.

Σύμφωνα με αυτά, οι άνεργοι το Νοέμβριο του 2013 ανήλθαν σε 1.382.062 άτομα (28%), ξεπερνώντας

κάθε προηγούμενο, ενώ στους νέους το ποσοστό υπερβαίνει το 61%.

Την ίδια στιγμή, το μέγεθος της ύφεσης για το 2013 διαμορφώθηκε στο 3,7%, παρουσιάζοντας το τέταρτο τρίμηνο του έτους μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 2,6%.

Σε αυτό το φόντο, τα μεγάλα ειδησεογραφικά site και ο τύπος, φαίνεται να "επιλέγει" να προβάλει το ρεκόρ πωλήσεων φορητών συσκευών (tablet) στην ελληνική αγορά, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα για τις αντοχές των ελλήνων και κλείνοντας παράλληλα το μάτι στα νέα μέτρα.

Μια νέα μυθολογία με στοιχεία και νούμερα, που μοιάζουν μεγάλα αλλά δεν αποδεικνύουν τίποτα, για την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αξιοποιείται για τη συγκάλυψη της πραγματικότητας.

Μια νέα αφήγηση, σαν αυτή για τις ευθύνες των δημοσίων υπαλλήλων διοχετεύεται από τα ΜΜΕ, με αναφορές στις καταναλωτικές επιλογές του 5% της ελληνικής κοινωνίας! Σε αυτή περιλαμβάνεται το «λίπος» που υπάρχει ακόμα ,τα μαγαζιά που γεμίζουν τα Σαββατοκύριακα και άλλα τέτοια αστεία.

Μια κοινωνία, όμως, που το 95% εξαθλιώνεται κάθε μέρα που περνάει δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από 500.000 τάμπλετ και τεχνολογικά γκάτζετ όσο και αν το προσπαθήσουν.

Μια κοινωνία που μετρά σίγουρα 1.500.000 εκατομμύριο ανέργους, καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ "μαγειρεύουν" μεθοδολογικά την πραγματικότητα, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα πρωτογενές πλεόνασμα - αν υπάρξει - το οποίο θα επιστρέψει σύσσωμο στους δανειστές.

Μια κοινωνία τσακισμένη από τη φτώχεια και τον επιβιωτισμό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μύθους, σαν της Ολυμπιάδας και τις παρελάσεις μονοπωλίων από τα λιμάνια και τα νησιά.

Μια τέτοια κοινωνία δεν κρύβεται, εξεγείρεται.

Tags: ανεργίαοικονομίαύφεση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα