Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του Ζαννείου Ιδρύματος Εκάλης ύστερα από απόφαση της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας

Tweet

Θέμα: « Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου του Ζαννείου Ιδρύματος Εκάλης ύστερα από απόφαση της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας»

Το Δημοτικό Σχολείο του Ζαννείου Ιδρύματος Εκάλης (2ο Δημ. Σχ. Εκάλης) ανέστειλε τη λειτουργία του από 26 – 8 – 2013 με απόφαση της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για το σχολικό έτος 2013 – 2014 με την αιτιολογία της

μη εκπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα το Ζάννειο Ίδρυμα μέσα στις εγκαταστάσεις του οποίου στεγάζεται και λειτουργεί το ομώνυμο Δημοτικό Σχολείο οδηγήθηκε στην αναστολή της λειτουργίας του, ως συνέπεια των αντιλαϊκών - μνημονιακών πολιτικών που ασκούνται στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και της Δημόσιας Εκπ/σης, και στη μεταφορά των τροφίμων του (μαθητών του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου) στο ίδρυμα Χατζηκώνστα.

Από το 2011 το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, με συνεχείς πιέσεις και υπομνήματά του προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘΠΑ και το Δήμο Κηφισιάς, τόνισε την ανάγκη της μετονομασίας και μεταστέγασης του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου σε κτήριο εκτός των εγκαταστάσεων του Ζαννείου Ιδρύματος, ώστε το Δημοτικό Σχολείο αυτό να αναπτυχθεί και να αποτελέσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης εκτονώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη πληθωρικών τμημάτων μαθητών στα όμορα Δημοτικά Σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς (1ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης – 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικά Σχολεία Ερυθραίας κλπ.), να σημειωθεί ότι με την αναστολή λειτουργίας του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου ολόκληρη η περιοχή της πρώην κοινότητας Εκάλης μένει με ένα 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο μόνο για να αντιμετωπίσει της ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που ως τώρα είχε δύο 6/θέσια Δημοτικά Σχολεία (Δημοτικό Σχολείο Εκάλης & Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο – 2ο Δημ. Σχ. Εκάλης).

Χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου από το 2011 καταφέραμε να μετονομαστεί το Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο σε 2ο Δημ. Σχ. Εκάλης (με σχετική απόφαση του ΥΠΑΙΘΠΑ δημοσιευμένη στο ΦΕΚ), ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη μεταστέγασή του και την ανάπτυξη του. Όμως οι συνεχείς ως τώρα πιέσεις μας, με παραστάσεις τόσο στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας όσο και στη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλ. τη μεταστέγαση του συγκεκριμένου σχολείου στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εκάλης (έξω από τις εγκαταστάσεις του Ζαννείου Ιδρύματος), εξαιτίας της ολιγωρίας της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς και της Περιφέρειας Αττικής.

Όταν στις 12 – 7 – 2013 σε συνάντηση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με τον κο Δ/ντή Εκπ/σης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας μας ανακοινώθηκε ότι η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας σκεφτόταν να αναστείλει τη λειτουργία του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου και απαίτησε να ρυθμιστεί το θέμα ως εξής:

Να δρομολογηθεί μέσα στους θερινούς μήνες η μεταστέγαση του συγκεκριμένου σχολείου σε κτήριο εκτός του ιδρύματος, στο πρώην Γυμνάσιο Εκάλης, αφού ενοικιαστεί από την πολιτεία, ώστε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο ως 2ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης ικανοποιώντας πάγιο αίτημα του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και των κατοίκων της περιοχής, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για παροχή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού όπως ήδη αναφέραμε, το Ζάννειο Δημοτικό Σχολείο είχε ήδη μετονομαστεί σε 2ο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης με απόφαση του ΥΠΑΙΘΠΑ και εκκρεμούσε η μεταστέγασή του.

Από την πλευρά του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίστηκε η αναγκαιότητα της μεταστέγασης και λειτουργίας του 2ου Δημ. Σχ. Εκάλης για την οποία ο Σύλλογος κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Δυστυχώς η Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας όχι μόνο δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταστέγαση του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου – 2ο Δημ. Σχ. Εκάλης, αλλά αποδέχτηκε και την αυθαίρετη απόφαση του Ζαννείου Ιδρύματος για έξωση του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος ύστερα από την αναστολή λειτουργίας του. Ας σημειωθεί ότι το κτήριο του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου (μέσα στις εγκαταστάσεις του Ζαννείου Ιδρύματος Εκάλης) είχε πλήρως ανακαινισθεί και εξοπλισθεί με βάση τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου που στεγάζεται σε αυτό με δωρεές ιδιωτών).

Θεωρώντας απαράδεκτη τη μεθόδευση που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου – 2ο Δημ. Σχ. Εκάλης, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου απαιτεί:

· την άμεση ανάκληση της απόφασης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας για την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου και την άμεση επαναλειτουργία του στο κτήριο που στεγαζόταν (εντός του Ζαννείου Ιδρύματος Εκάλης) για το σχολικό έτος 2013 – 2014,

· τη μεταστέγαση του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου – 2ο Δημ. Σχ. Εκάλης στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εκάλης μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του Δήμου Κηφισιάς και της Περιφέρειας Αττικής.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιλυφθεί άμεσα του θέματος και να εκδώσει σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τονίζουμε ότι ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και πίεση για την άμεση επαναλειτουργία του Ζαννείου Δημοτικού Σχολείου – 2ο Δημ. Σχ. Εκάλης για το συμφέρον των κατοίκων – μαθητών της περιοχής και της Δημόσιας Εκπ/σης.

Tags: Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Αμαρουσίου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα