Αναπαράσταση της κόλασης του Γκουαντάναμο σε δημόσια θέα

Tweet

Από το γνωστό animation για το Guantanamo που παρουσίασε ο Guardian έγινε ευρέως γνωστό πως οι απεργοί πείνας στην φυλακή-κολαστήριο των ΗΠΑ βρίσκονται στην διαδικασία-βασανιστήριο "υποχρεωτικής σίτησης".

O Ακτιβιστής Andrés Thomas Conteris στα πλαίσια διαμαρτυρίας για το Guandanamo

υποβλήθηκε σε "αντιβασανιστήριο" σε δημόσια θέα. Του επιβλήθηκε σίτιση με σωλήνα τον οποίο του πέρασαν από τη μύτη έξω από το εφετείο στην Ουάσιγκτον. Ο σκοπός αυτής της πράξης ήταν η διαμαρτυρία για τη βίαιη σίτιση των απεργών πείνας στο Γκουαντάναμο, μίας τακτικής που είναι συνηθισμένη σε αυτές τις φυλακές.

Η πραγματική παράσταση αναγκαστικής σίτισης έξω από το δικαστήριο έγινε γιατί η περιφέρεια της Κολούμπια άρχισε να εξετάζει μήνυση η οποία υποστηρίζει ότι η βίαιη σίτιση είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών. Ο ακτιβιστής ο οποίος δέχτηκε να υποβληθεί στο βασανιστήριο για να αφυπνιστούν περισσότεροι άνθρωποι γύρω από αυτό το ζήτημα. Για να δείξουν μάλιστα ρεαλιστικά πως γίνεται αυτός ο βασανισμός, ο ακτιβιστής έμεινε για 103 ημέρες πίνοντας μόνο νερό. Ο ακτιβιστής λόγω της απεργίας πείνας που έκανε και αυτός έχασε μέσα σε αυτές τις ημέρες 25 κιλά. "Οι φυλακισμένοι βασανίζονται γιατί δεν δίνουν τη συγκατάθεσή τους. Και από τη στιγμή που δεν δίνεις τη συγκατάθεσή σου αυτό θεωρείται βιασμός. Και ονομάζω τους ανθρώπους το Πενταγώνου βιαστές; Οχι! τους αποκαλώ κατ΄ εξακολούθηση βιαστές" λέει ο ακτιβιστής απεργός πείνας. Ο ίδιος χαρακτήρισε το βασανισμό που υποβλήθηκε ως εμπειρία ζωής. Λέει ότι "ο σωλήνας μου έκοψε τον αέρα, κάποιες στιγμές δεν μπορούσα να αναπνεύσω, μου δημιούργησε συνεχή αγωνία και ένιωσα να πιάνει φωτιά ο λαιμός μου. Είχα μία συνεχή αίσθηση φωτιάς. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις και κάθε λέξη που λες είναι λέξεις αγωνίας" Η διαμαρτυρία των ακτιβιστών κινηματογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε βίντεο. Πληροφορίες από rt.comTags: Γκουαντάναμο Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα