Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μονάχου: Ανακοίνωση για το υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα

Ως μέλη της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης του Μονάχου και σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου της πόλης μας, που αναφέρεται στο υπό ανέγερση Ελληνικό σχολικό συγκρότημα και προτείνει την συνδιαχείριση του οικοπέδου, που είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού κράτους, με σκοπό την ίδρυση κι ενός αντίστοιχου Γερμανικού σχολικού συγκροτήματος, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ την πρόταση του Δημάρχου. Ουδέποτε ο αρχικός σκοπός και στόχος της Παροικίας μας αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα ήταν η “συνδιαχείριση” του, αγορασμένου με

χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, οικοπέδου του εν λόγω σχολείου.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση ΝΑ ΕΜΜΕΙΝΕΙ στην επιστροφή ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ του οικοπέδου στην ελληνική πλευρά και στην πρότερη κατάσταση του, έτσι ώστε να συνεχιστεί ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ του Σχολείου μας που θα στεγάσει τα όνειρα των Ελληνόπαιδων της πόλης μας. Κάθε άλλη χρήση του κτιρίου αυτού θα εξυπηρετήσει οτιδήποτε άλλο παρά τα συμφέροντα των Ελλήνων Μαθητών του Μονάχου.

Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο κ Ράιτερ να άρει όλα τα εμπόδια που υπάρχουν, με ευθύνη της Γερμανικής πλευράς και να αφήσει την Ελληνική Πολιτεία να εκμεταλλευθεί το οικόπεδο ΤΗΣ, που είναι ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του Ελληνικού Λαού με την περαιτέρω συνέχιση των εργασιών για την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος!

Κάθε παρέκκλιση από τα παραπάνω θεωρούμε ότι κάνει κακό στις επιδιώξεις της Ελληνικής Μαθητικής Κοινότητας του Μονάχου και της Ελληνικής Παροικίας συνολικά.

Με τιμή

Το Δ.Σ

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μονάχου

ελληνικό σχολείο Μονάχουσύλλογος γονέων
Keywords
Τυχαία Θέματα