Ανακοίνωση ΔΣ Παντείου για πειθαρχικό Πελεγρίνη

Tweet

Εδώ και δεκατρείς εβδομάδες οι διοικητικοί υπάλληλοι 8 πανεπιστημίων αγωνίζονται για την κατάργηση μιας καταστροφικής για το Πανεπιστήμιο ΚΥΑ που τους θέτει σε διαθεσιμότητα.

Η σταθερή τους στάση συνάντησε πολλές φορές την αυταρχικότητα του Υπουργείου που συχνά προσπάθησε να τους διασπάσει και τέλος απείλησε να ανοίξει τα πανεπιστήμια με τη συνδρομή των ΜΑΤ. Δεν πτοήθηκαν και τους αξίζει ο σεβασμός και η αλληλεγγύη

όλων στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο Υπουργός έχει κηρύξει ένα πρωτοφανή πόλεμο στα Πανεπιστήμια αποψιλώνοντας τα μεταξύ άλλων και από το ανθρώπινο δυναμικό τους, ενώ σήμερα επιτίθεται στη διοίκηση τους στο πρόσωπο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθ. Πελεγρίνη.

Με μια απαράδεκτη επέμβαση στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου τον παραπέμπει σε πειθαρχικό με την έωλη κατηγορία ότι οι "πράξεις και παραλείψεις του έθιξαν το κύρος και τη λειτουργία του πανεπιστημίου". Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι "πράξεις και παραλείψεις" του υπουργού είναι αυτές που έχουν πλήξει το "κύρος και τη λειτουργία των πανεπιστημίων".

Είναι η συστηματική αποδυνάμωση των Πανεπιστημίων από την πλευρά της Πολιτείας τόσο μέσω της ελλειμματικής χρηματοδότησης όσο και της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που πλήττουν το Πανεπιστήμιο.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τα εκλεγμένα από την κοινότητα όργανα διοίκησής του, το ανθρώπινο δυναμικό του.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου

Tags: Πάντειο Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα