Ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 28/3/2013

Προς: εκπαιδευτικούς σχολείων ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Πρωτ: 56
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ. : 2104124810

Φαξ : 2118007271

e-mail

: [email protected]

www.elmepeiraia.gr

Για το πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ»

Πληροφορηθήκαμε για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ που ξεκίνησε εκτός από την Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια. Για το πρόγραμμα αυτό που πραγματοποιείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με τη χορηγία της ΟΠΑΠ, ένα πρόγραμμα στο οποίο: «καλούνται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής να διενεργήσουν σε πρώτη φάση τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Στη δεύτερη φάση, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α’ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του στο πρόγραμμα αυτό, όπως και σε κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το σχολείο για διενέργεια ερευνών που μπορεί να δοθούν σε οποιαδήποτε εταιρεία, η μελέτη των διατροφικών συνηθειών και της φυσικής κατάστασης των μαθητών, θα πρέπει να είναι ευθύνη της πολιτείας μέσα από την οργάνωση του σχολείου και της πρωτοβάθμιας υγείας.

Στη περίοδο της κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης στις κατακτήσεις όλου του λαού, εντείνουμε την πάλη μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Η πολιτική που οδηγεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους στην ανέχεια και την εξαθλίωση, που ευθύνεται για τον υποσιτισμό των παιδιών και για τη χειροτέρευση των συνθηκών μάθησης μέσα στο σχολείο, ανοίγει την πόρτα του σχολείου στις ιδιωτικές εταιρείες και τους χορηγούς, αρχικά με πρόγραμματα δήθεν για την υγεία των μαθητών αλλά με στόχο να έχουν λόγο για το ίδιο το πρόγραμμα του σχολείου αλλά και για επιχειρηματική δράση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοια δράση στα σχολεία και ειδικότερα για το πρόγραμμα αυτό να πούμε ότι δεν υπάρχει διαβεβαίωση ότι δεν πραγματοποιείται έρευνα για να πουληθούν αργότερα τα στοιχεία σε εταιρεία, τη στιγμή μάλιστα που δεν διασφαλίζονται τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών. Μάλιστα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλούν ακόμα και το μικρό κόστος αγοράς υλικών να το καλύψει η σχολική επιτροπή.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο κατά το παρελθόν έχει εκπονήσει και άλλες τέτοιες έρευνες με χορηγούς ιδιωτικές εταιρείες αλλά πολλές φορές και για λογαριασμό τους, χαρακτηριστικό ότι και στο πρόγραμμα αυτό αναφέρουν σαν χορηγό την ΟΠΑΠ.

¨ Καλούμε τους συναδέλφους γυμναστές να μην συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, να το απορρίψουν.Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει.

¨ Ενημερώνουμε τους Συλλόγους Γονέων να αντιδράσουν και να μη δεχτούν να κάνουν τα παιδιά τους στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια μιας εταιρείας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 28/3/2013

Προς: εκπαιδευτικούς σχολείων ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Πρωτ: 55
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ. – Φαξ : 2118007271

e-mail : [email protected]

Για τα κρούσματα πατριδοκαπηλίας και συκοφαντικής επίθεσης σε καθηγητές από φασιστικά μορφώματα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει τη συκοφαντική επίθεση σε καθηγητές των σχολείων μας από φασιστικά κυκλώματα που χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο επιχειρούν να ποδηγετήσουν τους μαθητές. Η φασιστική χυδαιολογία διάφορων ιστοσελίδων για «μαρξιστική πανούκλα των προοδευτικών καθηγητάκηδων», για «αντεθνικά δηλητήρια της εκπαίδευσης» κ.ά. εκπορεύεται από το χώρο συγκεκριμένων φασιστικών ομάδων, όπως η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με την τελευταία μόδα τους επιτάσσουν κάποιους μαθητές, που ολοφάνερα αγνοούν την ιστορία, να φωτογραφίζονται με την ελληνική σημαία, ωσάν να πρόκειται για λάφυρο, με ενδυμασία που παραπέμπει σε κυνήγι ή σε πόλεμο. Τις φωτογραφίες αναρτούν στο διαδίκτυο κι αυτό προβάλλεται σαν «εθνικό φρόνημα της μαθητιώσας νεολαίας». Ο εφοδιασμός μαθητών με μια σημαία «δια πάσαν χρήσιν» αποτελεί γενικότερη τακτική, ώστε προκαλώντας διάφορα επεισόδια μέσα στα σχολεία να στηρίξουν τον ισχυρισμό τους για «ανθέλληνες καθηγητές που ενοχλούνται από τη σημαία»!

Η παραπάνω λασπολογία δεν μπορεί να σταθεί χωρίς κατασκευασμένα σενάρια γκαιμπελίστικης προπαγάνδας. Τέτοια επίθεση δέχτηκαν πρόσφατα καθηγητές Λυκείου του Κορυδαλλού, που με αφορμή τα 100χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων οργάνωσαν επίσκεψη του σχολείου στο θωρηκτό Αβέρωφ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με συνοδεία πλειάδας καθηγητών, αφού είχε προηγηθεί αναλυτική προετοιμασία στο μάθημα της Ιστορίας για την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα εκείνης της εποχής. Ένα μικρό περιστατικό στο περιθώριο της επίσκεψης πέρασε σχεδόν απαρατήρητο: μαθητής που είχε αρνηθεί να φωτογραφηθεί με όλο το σχολείο επιχείρησε ν’ απαθανατιστεί στο κατάστρωμα με μια σημαία και 4 επιλεγμένους μαθητές στο πλευρό του. Μετά από υπόδειξη του υπεύθυνου καθηγητή φωτογραφήθηκε στο τέλος της επίσκεψης στη σκάλα με το λογότυπο το πλοίου. Κι αυτή η φωτογραφία φιγουράρει την ίδια μέρα σε φασιστική ιστοσελίδα, με το σχόλιο ότι «ανθέλληνας» καθηγητής παρεμπόδισε τους μαθητές να φωτογραφηθούν με τη σημαία, ότι «οι μαθητές δεν υπάκουσαν στις αντεθνικές αντιλήψεις του καθηγητή τους» κ.λπ.! Όλοι οι φασιστικοί ιστότοποι αναπαράγουν το ψέμα, για τον καθηγητή που φανέρωσε «το αληθές πρόσωπο του απεχθούς και μισελληνικού μαρξισμού», για να καταλήξουν στο ότι «η αντεθνική προπαγάνδα των αποβλήτων της στέπας δεν έχει πια θέση στα ελληνικά σχολεία» και στην προτροπή: «φέρτε μας τα ονόματα των καθηγητών!!!» !

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει ότι οι καθηγητές δεν τρομοκρατούνται από επιθέσεις πατριδοκάπηλων και δεν πρόκειται να αφήσουν τη διδασκαλία της ιστορίας να γίνει κατήχηση από τα θρασύδειλα εκείνα υποκείμενα που δηλώνουν «παιδιά των νικητών» κι εννοούν τους κάθε λογής δοσίλογους και πουλημένους. Αληθινή ανδρεία ήταν και είναι να πολεμάμε τους ισχυρούς - να υπερασπιζόμαστε τους αδύνατους. Ειδικότερα για τη Χρυσή Αυγή, που θεωρεί “εθνικό” της καθήκον να κυνηγάει και να χτυπάει μέχρι θανάτου τον κάθε φτωχό μετανάστη, εμείς οι καθηγητές του Πειραιά θα θέλαμε απλά να επισημάνουμε την τελευταία από τις “αντισυστημικές” θέσεις της: την προκλητική πρότασή της για ενίσχυση των “ταλαίπωρων” εφοπλιστών…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 28/3/2013

Προς: εκπαιδευτικούς σχολείων ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Πρωτ: 56
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ. – Φαξ : 2118007271

e-mail : [email protected]

Για το «πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας»

Στοχεύουν τα δικαιώματα της νεολαίας με δόλωμα τη «μαθητεία»

Το «πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας» [που υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΑΙΠΘΑ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ], αφορά στην πραγματοποίηση μαθητείας 6 μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, από απόφοιτους Τεχνικής εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης μαθητείας, οι νέοι και οι νέες θα απασχολούνται 5 ημέρες την εβδομάδα, με 6ωρη απασχόληση, ενώ δε θα παίρνουν μισθό, αλλά 300 ευρώ το μήνα με τη μορφή «υποτροφίας»[!]. Οι εργοδότες απαλλάσσονται και από το ασφάλιστρο, αφού το υπουργείο θα ασφαλίζει τους μαθητευόμενους μόνο για την περίπτωση «ατυχήματος»!

Η «εκκίνηση» του προγράμματος συμπίπτει με τη συζήτηση γύρω από την περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού και τις απαιτήσεις των μονοπωλίων για κατάργηση κάθε δέσμευσης ως προς το κατώτερο όριό του.

Μετά τον απαράδεκτο νομοθετικό διαχωρισμό των νέων σε άνω των 25 ετών, με μισθό 460 ευρώ, και κάτω των 25 ετών, με μισθό 420 ευρώ, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να στηρίξει την "ανάπτυξη", δηλαδή τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τώρα τους δίνει τη δυνατότητα να κερδίζουν ακόμα περισσότερο από την ακόμα μεγαλύτερη, απλήρωτη δουλειά των νέων.

Αντί να δουλεύουν με βάση το μισθό, το ωράριο, την ασφάλιση που προβλέπει η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους της κάθε ειδικότητας, οι νέοι καταδικάζονται στην ανασφάλιστη δουλειά με ημερομηνία λήξης, με μεροκάματο πείνας. Τους στερούν το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Το Υπουργείο Παιδείας, λοιπόν, αναθέτει στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ να αναλάβουν όλο το έργο της παραλαβής και εξέτασης των δικαιολογητικών, της ενημέρωσης των αποφοίτων, της παραλαβής των φύλλων διακοπής της μαθητείας, της ενημέρωση του Πληροφοριακού Συστήματος, της τήρηση των σχετικών αρχείων και της αποστολής των εγγράφων και των δικαιολογητικών στην ειδική Υπηρεσία και στο ΥΠΑΙΘΠΑ! Μετατρέπει, δηλαδή, τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ σε υπηρεσίες των εργοδοτών και του Υπουργείου Εργασίας και φορτώνει στους συναδέλφους τη διεκπεραίωση αυτής της εργασιακής δουλείας.

Η όποια πρακτική πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της σχολής. Οι σπουδαστές να αμείβονται με με το πλήρες μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη και με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της σχολής να βρίσκει ο σπουδαστής/στρια πού θα κάνει μαθητεία. Να υπάρχει εποπτεία από τη σχολή και το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της πρακτικής, για να μην είναι οι σπουδαστές έρμαια στις απαιτήσεις των αφεντικών.

Οι ίδιοι που στέλνουν τους νέους, τους εργαζόμενους στις λίστες της ανεργίας, λένε ότι θα αντιμετωπίσουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας με προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των νέων.

Κυβέρνηση και ΕΕ αντί για επιδόματα και μέτρα προστασίας των ανέργων, ανακυκλώνουν την ανεργία που συνεχίζει να αυξάνεται, με μια βόμβα που τινάζει στον αέρα συνολικά τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις. Βάζει, επιπλέον, εμπόδια στην επιλογή κάθε νέου να μείνει μόνος του, να δημιουργήσει οικογένεια.

· Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας γιατί μέσα από το πρόγραμμα μαθητείας

- Νομιμοποιεί την ανασφάλιστη εργασία

- Με την «υποτροφία» των 300 ευρώ φέρνει πιο κοντά τη νέα μείωση του κατώτατου μισθού, ειδικά για τους νέους

· Θεωρούμε αδιανόητο και ανήθικο να ζητείται από τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ να αναλάβουν το έργο της διεκπεραίωσης του εν λόγω άθλιου και αντεργατικού προγράμματος προγράμματος.

· Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους

Οσοι νέοι μπουν στο πρόγραμμα μαθητείας να πάνε με το κεφάλι ψηλά, με τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η οργή και αγανάκτησή μας να μετατραπούν σε οργανωμένη δύναμη ανατροπής, κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

Tags: ΕΛΜΕ ΠειραιάΕΥ ΖΗΝ
Keywords
ελμε, πειραιας, ελμε, χρυση αυγη, θωρηκτό αβέρωφ, υπουργείο παιδείας, εν λόγω, σχολεια, πυσδε, τηλ, οπαπ, εταιρεία, δραση, συγκεκριμένο, φαξ, επιδομα, οαεδ, επαλ, επασ, επιδοματα, νέα, ζητείται, tags, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, η ημέρα της γης, ογα επιδοματα, αξιολογηση, επιδομα παιδιου, αποτελεσματα, χαροκοπειο, ημερομήνια, ζητείται, θωρηκτό αβέρωφ, αβερωφ, αυγη, δουλεια, δωρεαν, επαλ, κοντρα, μοδα, ονοματα, προγραμμα, υγεια, υπουργείο παιδείας, φυσικη, φωτογραφιες, φωτογραφια, ψεμα, mail, ανεργια, απλα, αφορμη, βομβα, γινει, γινεται, δευτεροβαθμια, δυναμη, δυνατοτητα, διαδικτυο, δολωμα, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, ενημερωση, εν λόγω, επασ, επιδομα ανεργιας, ερευνα, ερευνες, εταιρεία, ετων, ευθυνη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κυνηγι, λογο, μειωση, μικρο, μορφη, οικογενεια, παιδια, προγραμματα, πορτα, συγκεκριμένο, συζητηση, σχολειο, φαξ, χρυση, δικαιωμα, δικαιωματα, ελληνικα, επεισοδια, υπουργειο, μεινει, μελετη, οργη, πυσδε, σημαια, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα