Αμεση επαναλειτουργία του Γυμνασίου Μυρτιάς – Σκουροχωρίου

Ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το κλείσιμο του Γυμνασίου Μυρτιάς – Σκουροχωρίου και με την επαναλειτουργία του σχολείου το Σεπτέμβρη του 2016 θα περίμενε κανείς ότι το ζήτημα λειτουργίας του λύθηκε οριστικά. Κι όμως μια μέρα πριν την έναρξη των σχολείων παίζεται και φέτος το ίδιο έργο. Σε μια προσπάθεια αποψίλωσης του σχολείου από μαθητές γίνονται εδώ και χρόνια, με την ανοχή και κάλυψη της Διεύθυνσης ΔΕ, παράνομες μετεγγραφές.

Τα ίδια αναμένονται να γίνουν και φέτος. Καθόλου περίεργο δεν είναι που το Μάιο όταν καλέστηκαν οι φορείς από την τοπική κοινότητα Μυρτιάς για το σχολείο, η Διεύθυνση απουσίαζε. Στην ίδια συνάντηση, ο υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης έλεγε ότι η κυβέρνηση δεν κλείνει σχολεία, αλλά αποκαλύφθηκε μετά ότι δυο μέρες πριν ο κ. Γαβρόγλου είχε υπογράψει την αναστολή της παύσης λειτουργίας σχολείων, και το όνομα του Γυμνασίου Μυρτιάς – Σκουροχωρίου δεν ήταν στην απόφαση.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου. Καλούμε τη διοίκηση να ελέγξει άμεσα τις παράνομες μετεγγραφές από το Γυμνάσιο Μυρτιάς – Σκουροχωρίου προς τα σχολεία του Πύργου.

Βασίλης Βασιλειάδης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

ΕΛΜΕ ΗλείαςΓυμνάσιο Μυρτιάς - Σκουροχωρίουκλείσιμο σχολείου
Keywords
Τυχαία Θέματα