Αλμα πλούτου για τον μίστερ Zara

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ BLOOMBERG ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Την ώρα που η Μαδρίτη συγκλονίζεται από την κρίση, ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγα κάνοντας άνοιγμα στις αγορές της Κίνας κατόρθωσε να ανεβάσει την περιουσία του στα 39,5 δισ. $ και να κατακτήσει την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη

Ανακατατάξεις παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη παρατηρούνται στη λίστα

των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη που συντάσσει το πρακτορείο Bloomberg, με τον Ισπανό Αμάνσιο Ορτέγα, ιδιοκτήτη των καταστημάτων Zara, να περνάει στην 4η θέση και να γίνεται έτσι ο πλουσιότερος Ευρωπαίος!

Η περιουσία του Ορτέγα έφτασε χθες τα 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή αυξήθηκε (το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους) κατά 3,8 δισεκατομμύρια, παρότι η ισπανική οικονομία κλυδωνίζεται, η ανεργία σκαρφαλώνει αρκετά πάνω από το 20% και το ισπανικό κράτος καταφεύγει σε ένα «μνημόνιο λάιτ» για να σωθούν οι τράπεζες.

Η εξέλιξη αυτή, η μεγέθυνση της περιουσίας του Ορτέγα κατά περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ρίχνει στην 5η θέση της λίστας τον Σουηδό μεγιστάνα Ινγκβαρ Κάμπραντ, ιδιοκτήτη της πολυεθνικής εταιρείας επίπλων IKEA, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 37,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τρίτος πλουσιότερος Ευρωπαίος, αλλά 14ος στην παγκόσμια λίστα, είναι ο Μπερνάρ Αρνό της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton).

Ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγα, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Zara, κατέκτησε την 4η θέση στη λίστα του Bloomberg

Βέβαια, ο Ορτέγα έχει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει τον 3ο της λίστας, που δεν είναι άλλος από τον Αμερικανό πρόεδρο της Berkshire Hathaway Ουόρεν Μπάφετ, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει περιουσία 45 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει ακόμα περισσότερο για να φτάσει τον δεύτερο και τον πρώτο της λίστας, που είναι αντίστοιχα ο Μπιλ Γκέιτς με 59,7 δισ. δολάρια και ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, με 65,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επιτυχία του Αμάνσιο Ορτέγα και της εταιρείας του Inditex (Zara, Pull& Bear, Massi-mo Dutti και άλλα), σύμφωνα με τους αναλυτές, βασίζεται στο τεράστιο άνοιγμα που έχει κάνει ο Ορτέγα στο καταναλωτικό κοινό της Κίνας.

Κάρλος Σλιμ

Ο Μεξικανός πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έφτιαξε την περιουσία του που ανέρχεται στα 65,4 δισ. δολάρια δραστηριοποιούμενος κυρίως στις τηλεπικοινωνίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Bloomberg, η Inditex μείωσε την εξάρτησή της από την αγορά της Ισπανίας και άνοιξε πολλά μαγαζιά σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, με αποτέλεσμα να αυξήσει τα κέρδη της κατά 30% στο πρώτο τρίμηνο, κάτι που ανέβασε τις μετοχές της εταιρείας κατά 12% χθες.

ΚΑΜΠΡΑΝΤ - ΑΡΝΟ
Οι δύο Ευρωπαίοι της 15άδας

Μπιλ Γκέιτς

Ο ιδρυτής της Microsoft και πλέον πρόεδρος της εταιρείας είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με
Keywords
Τυχαία Θέματα