Αλεξανδρούπολη, φρουραρχείο-λιμενάρχης-ναυτιλιακή εταιρεία κατά φαντάρων

Αλεξανδρούπολη, φρουραρχείο-λιμενάρχης-ναυτιλιακή εταιρεία κατά φαντάρων
Τελικά όμως οι φαντάροι μετακινήθηκαν δωρεάν
Η κατάσταση που βίωσαν οι συνάδελφοι φαντάροι που προχθές πήραν μετάθεση από το ΚΕΝ Αυλώνας για την Σαμοθράκη είναι ενδεικτική της εκμετάλλευσης που βιώνουμε όλοι οι στρατιώτες, αφού εμείς και οι οικογένειες μας αντιμετωπιζόμαστε ως ευκαιρία για να κερδίσουν όλοι: ταξιτζήδες, ξενοδόχοι, εστιάτορες,
ακτοπλόοι, ιδιοκτήτες καφετεριών κλπ. Ας δούμε όμως το πώς, αφενός αξιωματικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους και αφετέρου, λιμενάρχης-ακτοπλοική εταιρεία, επιχειρούν να ψαρώσουν τους φαντάρους που μετατίθενται στην Σαμοθράκη, φορτώνοντας σε αυτούς το κόστος τω ναύλων από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.
Την Πέμπτη 5/4/12, συνάδελφοι φεύγουν με φύλλο πορείας για Σαμοθράκη. Όπως επισημαίνεται «Τα εισιτήρια, πληρώνονται με καταστάσεις επιβιβάσεως και όχι και \"επίδειξη του φύλλου πορείας\". Αν για κάποιο λόγο το ΚΕΤΘ, δεν τους είχε προμηθεύσει με Κ.Ε. για τον πλου Αλεξ/πολη - Σαμοθράκη, έπρεπε να εκδώσει τέτοιες καταστάσεις το Φρουραρχείο Αλεξ/πολης».
Όμως οι συνάδελφοι που ταξιδεύουν από τις 11.00 π.μ. φτάνουν στις 1.00 π.μ. και διανυχτερεύουν στο Φρουραρχείο της Αλεξανδρούπολης. Το πρωί κανείς αξιωματικός δεν τους ενημερώνει όπως όφειλε για τα δικαιώματα τους και το προβλέπεται να κάνουν. Ούτε φυσικά αναλαμβάνει να τους συνοδέψει και να δώσει λύση αν χρειαστεί. Αντίθετα, παρατάνε τους φαντάρους στο λιμάνι και φεύγουν.
Εκεί, έκπληκτοι άκουσαν καταρχήν τον υπάλληλο της εταιρείας να τους λέει ότι πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα εισιτήρια και μετά ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης να τους λέει ότι δεν αναγνωρίζει το φύλλο πορείας και απαίτησε να πληρώσουν οι φαντάροι τα ναύλα για το νησί.
Αν επομένως οι συνάδελφοι ψάρωναν και πλήρωναν τα ναύλα κανένας δεν έπαιρνε είδηση τίποτε!
Αντίθετα, οι φαντάροι αντιδρούν. Εκφράζουν την άρνηση τους να καταβάλλουν αυτοί το κόστος της μετάθεσης τους, αντί του στρατού που είναι υποχρεωμένος. Οι γονείς τους έρχονται σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και ο εκπρόσωπος της τους προτείνει να αρνηθούν να πληρώσουν και να βγουν παραπονούμενοι στο Φρουραρχείο. Ακολούθως, οι γονείς διαμαρτύρονται τηλεφωνικά στο Φρουραρχείο όπως και οι στρατιώτες, ενώ δημοσιεύεται ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, όπου επισημαίνεται: «Δε μπορεί η λαϊκή οικογένεια να αναλάβει το κόστος της θητείας και να την φορτώσουν μέρος των λειτουργικών εξόδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζονται όπλα αξίας δις ευρώ και στρατός να στέλνεται στο εξωτερικό, αλλά το φύλλο πορείας να είναι κουρελόχαρτο και να πληρώνουν οι συνάδελφοι-στρατιώτες τα πάντα. Καλούμε το γραφείο του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και τον Α/ΓΕΣ Ζιαζιά να παρέμβει άμεσα».
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς αυξημένη ευαισθησία δείχνουν τίμιοι δημοσιογράφοι και bloggers. Μετά από όλα αυτά, αξιωματικός από το Φρουραρχείο κατεβαίνει στο λιμάνι
Keywords
Τυχαία Θέματα