Ακούσατε, ακούσατε ξεκινάει η ΠΔΣ, Β ΕΛΜΕ Εβρου

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                   

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδας

Τηλ.-FAX: 25520-24361

e-mail : [email protected]

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΔΣ!

     Η εγκύκλιος για την έναρξη της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Π.Δ.Σ.) έφτασε επιτέλους

στα σχολεία! Ακούμε και στην τηλεόραση ότι ξεκινούν τα μαθήματα, χαίρονται γονείς και μαθητές, που επιτέλους οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Παιδείας φροντίζουν για την κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των παιδιών!

Αυτό, όμως, που δε διευκρινίζεται δημοσίως είναι, ότι τέτοιου είδους μαθήματα, θα πραγματοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις, που μόνιμοι ή αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διδάσκουν ήδη στα σχολεία, δεν καλύπτουν το διδακτικό τους ωράριο! Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν καινούριες προσλήψεις καθηγητών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών. Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε:

 Σε πόσα σχολεία υπάρχουν καθηγητές με μειωμένο ωράριο, που να μπορούν ν’

απορροφηθούν στην Π.Δ.Σ., από τη στιγμή που στις περισσότερες περιοχές, όπως και στη δική μας έχουμε ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό δυναμικό, με αποτέλεσμα κάποια μαθήματα να μη διδάσκονται μέχρι και σήμερα;

Το ποια μαθήματα στήριξης θα παρακολουθούν οι μαθητές δεν είναι λογικό να αποφασίζονται από τους ίδιους ανάλογα με τις ανάγκες τους;  Τελικά το δικαίωμα στη μόρφωση το έχουν μόνο οι «τυχεροί» μαθητές, που οι καθηγητές τους τυχαίνει να μη συμπληρώνουν ωράριο;

     Να θυμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια με αποτέλεσμα ο θεσμός να εξασθενίσει!

     Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, ώστε τα εν λόγω μαθήματα να συμβάλλουν ουσιαστικά στην κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών, δεδομένου ότι και τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες δεν τους επιτρέπουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με άλλο τρόπο!  

         Ως Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ζητάμε απ΄ όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται, να απευθυνθούν στα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, για να ξεκινήσουμε μαθήματα στήριξης σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα Π.Δ.Σ.

Το Δ.Σ. θα αναλάβει όλες τις νόμιμες και γραφειοκρατικές διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα αυτά.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                               Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                               Κασάπης Θανάσης

Tags: Β ΕΛΜΕ ΕβρουΠΔΣ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα