Ακέφαλη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας

Με την υπ’ αριθμ. Α 110/2018 απόφαση του Α’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως που δημοσιεύθηκε στις 29-5-2018, έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως που άσκησε ο τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, κατά της υπ’ αριθμ. Φ353.1/11/14769/Ε3/29-1-2016 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και έτσι κρίθηκε ως μη νόμιμη η τοποθέτηση του κ. Πέτρου Νταλιάνη ως Διευθυντή Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Μετά την δημοσίευση της απόφασης αυτής, η οποία διέταξε νέα αξιολόγηση των δύο

υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ο κ. Νταλιάνης, δεν είναι πλέον Διευθυντής Εκπαίδευσης του νομού και συνεπώς δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα αυτά, αφήνοντας ακέφαλη την εκπαιδευτική διοίκηση στο νομό μας.

Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2016, αν και ο κ. Πολίτης προηγείτο και σε μετρίσιμα μόρια από τον συνυποψήφιό του κ. Νταλιάνη, αν και προηγείτο και σε μόρια από την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία των Διευθυντών δημοτικών σχολείων του νομού (60% έναντι 40%), όμως, κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, ο κ. Πολίτης αξιολογήθηκε χαμηλότερα από το Συμβούλιο Επιλογής –αν και διδάσκει επί σειρά ετών εκπαιδευτική διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης- με συνέπεια να προηγηθεί ο συνυποψήφιός του κ. Νταλιάνης, ο οποίος τελικά κατέλαβε και τη θέση.

Επισημαίνουμε ότι είναι η 2η δικαστική απόφαση που ακυρώνει αποφάσεις του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία και τελικά το κύρος του εν λόγω συλλογικού οργάνου

Διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας
Keywords
Τυχαία Θέματα