Αγωνιστική Συσπείρωση Εβρου: Ευχαριστήρια επιστολή για τις εκλογές των εκλογών

agonsysp.blogspot.gr

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της 5ης Νοεμβρίου. Η συμμετοχή σας δίνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ώστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αντιμετωπίσουμε τις καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα και να υπερασπίσουμε

την αξιοπρέπειά μας, ενάντια στη συκοφάντηση και την απαξίωσή μας, τόσο από την παραπαίουσα συγκυβέρνηση όσο και από τα υποτελή και χειραγωγούμενα ΜΜΕ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 5ης Νοεμβρίου είναι μια νίκη των μαχόμενων εκπαιδευτικών. Είναι επίσης μια νίκη όλων εκείνων των δυνάμεων που σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζονται ενάντια στον κομματισμό και την πόλωση στο χώρο της εκπαίδευσης και υπηρετούν τον ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό ενάντια στον συνδικαλισμό της συναλλαγής, του ρουσφετιού, των πελατειακών μηχανισμών και της υποταγής. Πανελληνίως, ο ένας εκπρόσωπος της μνημονιακής συγκυβέρνησης (ΔΑΚΕ) υπέστη μείωση των δυνάμεών του καταφέροντας όμως να εκλέξει αιρετό στο ΚΥΣΔΕ, ενώ ο έτερος συνέταιρός του (ΠΑΣΚ) που μετονομάστηκε εν μία νυκτί σε ΠΕΚ, απώλεσε το μισό της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με το 2012 (όταν έχασε για πρώτη φορά τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ). Στην Περιφέρειά μας το ευρύ αντιμνημονιακό - αντικαθεστωτικό εκπαιδευτικό μέτωπο, στο οποίο συμμετέχει και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ, εκπροσωπείται πλέον σε όλα τα ΠΥΣΔΕ και για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο ΑΠΥΣΔΕ (όπου καταλαμβάνει πάλι την 1η θέση).

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Η θετική σας ψήφος αποτελεί για μας τίτλο τιμής και μας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη στη συνέχεια των δύσκολων αγώνων για τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Όμως δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. Επαναλαμβάνουμε και πάλι τις δεσμεύσεις μας για:

πλήρη διαφάνεια στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας - καμία σχέση με τους μηχανισμούς εξουσίας,συνεχή ενημέρωση των ΕΛΜΕ από τους αιρετούς εκπροσώπους μας και προώθηση των θέσεων του εκπαιδευτικού κινήματος στα Υπηρεσιακά Συμβούλια,λογοδοσία στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στις Γ.Σ. των Προέδρων, δημοκρατικό έλεγχο και δυνατότητα ανάκλησης όλων των αιρετών μας,αγωνιστική παρέμβαση σε κάθε ενέργεια που πλήττει το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Οι αιρετοί μας δίπλα στους εκπαιδευτικούς κι όχι απέναντί τους.

Σας καλούμε όλους χέρι-χέρι, ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, μέσα από τη δράση των Σωματείων μας:

να αντιταχθούμε στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης, τις προωθούμενες πολιτικές του ελέγχου και της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της «αξιολόγησης» και της «αυτο-αξιολόγησης»,να απαιτήσουμε α) την επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και β) την επάνοδο στα Σχολεία των συναδέλφων μας σε διαθεσιμότητα. Κανείς συνάδελφος απολυμένος,να ακυρώσουμε την προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ για: καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, κατάργηση των οργανικών θέσεων και απολύσεις εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μεταθέσεις, μηδενικούς διορισμούς, υποβιβασμό των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών συναδέλφων μας, καθιέρωση «εθελοντικής» και απλήρωτης εκπαιδευτικής εργασίας,να αγωνιστούμε για την κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και συνολικά του ν.4186/13 που εντείνει

την παραπαιδεία και τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του Λυκείου,

να απαιτήσουμε ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Να καταργηθούν οι γελοιότητες με

τις ποσοστώσεις του δήθεν ενιαίου μισθολογίου,

να αποκρούσουμε τη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. που ποδοπατεί τη ζωή μας και συντρίβει τα κοινωνικά, εργατικά και πολιτικά μας δικαιώματα,να καταθέσουμε τη συλλογική μας πρόταση για το μέλλον της Παιδείας και της Πατρίδας μας,να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη χούντα των αγορών και των τραπεζιτών-τοκογλύφων, τον αγώνα για τον τερματισμό της κατοχής της χώρας μας από το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Νοέμβρης 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014 ΓΙΑ Υ.Σ.

ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΑΝ: 774

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ: 21

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 1022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

ΔΑΚΕ

ΑΓΩΝ. ΣΥΣΠ. ΕΚ/ΚΩΝ-ΠΑΜΕ

434

56,07%

232

29,97%

87

11,24%

Από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ εκλέγονται στο Υ.Σ. του νομού οι συνάδελφοι: Κουσινίδης Χάρης(τακτικό μέλος) και Μπαλωτή Θεοδώρα(αναπληρωματικό μέλος)

ΑΠΥΣΔΕ(όλοι οι νομοί της Περιφέρειας)

ΨΗΦΙΣΑΝ: 3336

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ: 221

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 4095

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

ΑΡ. ΨΗΦΩΝ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ –

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ –

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

1327

42,63%

ΔΑΚΕ

903

29,01%

ΑΓΩΝ. ΣΥΣΠ. ΕΚ/ΚΩΝ-ΠΑΜΕ

448

14,39%

ΠΕΚ-ΠΑΣΚ

298

9,57%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

137

4,40%

Από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ εκλέγονται στο Υ.Σ. της Περιφέρειας οι συνάδελφοι: Κουσινίδης Χάρης (Έβρος - τακτικό μέλος) και Φιλιππίδου Σοφία (Καβάλα - αναπληρωματικό μέλος)

Tags: Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρουαποτελέσματα εκλογώνυπηρεσιακά συμβούλια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα