Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών:Εκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ Αρκαδίας στις 3/10

Συνάδελφοι… Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο λαός και οι εργαζόμενοι συνολικά, βρισκόμαστε στη «μέγγενη» μιας βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν μα η αντιλαϊκή πολιτική μένει. Το φθινόπωρο έκλεισε και αυτό τον πρώτο μήνα και μαζί με τα πρωτοβρόχια που ήρθαν συνεχίζονται οι φοροκαταιγίδες. Κανένας κλάδος δε “γλίτωσε” από τα μέτρα και τις περικοπές. Χάσαμε 6 μισθούς, δουλεύουμε μέχρι τα 67, μας επέβαλαν ληστρική φορολογία, ζούμε μέσα στην ανασφάλεια για μας

και τα παιδιά μας. Την Παρασκευή που μας πέρασε έληξε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας είναι σε εξέλιξη(άνοιγμα πλειστηριασμών που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί στο 3ο μνημόνιο).

Παίρνουν μέτρα για να αποφύγουν αντιδράσεις διότι γνωρίζουν ότι η πολιτική τους είναι άδικη και ταξική. Φέρνουν νέο συνδικαλιστικό νόμο όπου θα βάζει νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και στην ανάπτυξη των αγώνων. Η τροπολογία Γεροβασίλη (την ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ) δείχνει που το πάνε. Γίνεται ακόμα πιο φανερό, ότι τόσο η αξιολόγηση Μητσοτάκη όσο και η αξιολόγηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιδραστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα. Το Υπουργείο Παιδείας σπεύδει να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων. Είναι η συνέχεια της διαδικασίας επιλογής των δ/ντών των σχολικών μονάδων που έγινε πρόσφατα. Στο όνομα του εξορθολογισμού και της περιβόητης “κανονικότητας” μπαίνουν στο μόνιμο κόφτη τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Το ζήσαμε και το ζούμε με τις καταργήσεις (τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ). Τις συμπήξεις και τα 27άρια τμήματα ακόμη και στις κατευθύνσεις στα Λύκεια και όχι μόνο. Τα ζητήματα με την δεύτερη ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια. Τη συμπλήρωση ωραρίου σε πολλά σχολεία κ.α.

Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να βγαίνουν και συμπεράσματα. Αποδεικνύεται ότι ο ενωμένος και οργανωμένος αγώνας φέρνει αποτέλεσμα. Τέτοιο παράδειγμα είναι ότι τελικά δεν έκλεισε και θα λειτουργήσει ο τομέας πληροφορικής στο ΕΠΑΛ του Άστρους. Ήταν ένας αγώνας που έδειξε το δρόμο πως πρέπει να δρουν οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά. Το ΠΑΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν στην έκτατη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τρίτη 3 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης (πρώην Ακαδημία). Ακριβώς για αυτό το λόγο το ΠΑΜΕ θα προτείνει ολοκληρωμένη εισήγηση, συνολικό πλαίσιο αιτημάτων και πρόγραμμα δράσης που θα σταλεί στα σχολεία…

Αγωνιστική Συσπείρωση ΕκπαιδευτικώνΕΛΜΕ ΑρκαδίαςΓενική συνέλευση
Keywords
Τυχαία Θέματα