Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης: Καταγγελία των Διοικήσεων εκπαίδευσης νομού Θεσσαλονίκης

Tweet

Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης

Καταγγελία των Διοικήσεων εκπαίδευσης νομού Θεσσαλονίκης

Οι ΕΛΜΕ –Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Αγώνα Καθηγητών με τη συμμετοχή συναδέλφων την Πέμπτη 8/8, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που οργανώνουμε ενάντια στα καταστροφικά

μέτρα για την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς που προωθεί η Κυβέρνηση, προχωρήσαμε σε μαζικές διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Στις διοικήσεις εκπαίδευσης εκφράσαμε την εναντίωση του εκπαιδευτικού κόσμου στα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στη διάλυση της δωρεάν παιδείας, στην άμεση αποδόμηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις μαζικές απολύσεις και στο καθεστώς διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών.

Από τις διοικήσεις απαιτήσαμε να σταματήσουν να υλοποιούν τις αντιεκπαιδευτικές οδηγίες του υπουργείου παιδείας, όπως έγινε πρόσφατα από τους ίδιους, με την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας των συναδέλφων, καθώς και με την υλοποίηση από μέρους τους των νέων ωρολόγιων προγραμμάτων. Με τα νέα ωρολόγια προγράμματα το υπουργείο δημιουργεί για τους εκπαιδευτικούς τις νέες δεξαμενές διαθεσιμότητων, των μετατάξεων και των απολύσεων και για τους μαθητές προωθεί το νέο σχολείο που συρρικνώνει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, απαξιώνει το εκπαιδευτικό έργο και απογειώνει τους ταξικούς φραγμούς.

Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, ζητήσαμε από τις διοικήσεις να μην εκφράζουν απλώς την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τον κλάδο, αλλά να το κάνουν έμπρακτα. Με την ιδιότητα τους και το ρόλο των υπεύθυνων για τα εκπαιδευτικά πράγματα στο νομό να απευθυνθούν στην κοινωνία και να αποκαλύψουν τις δραματικές εξελίξεις που περιμένει τους μαθητές και τους γονείς τους από την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Ακόμη ζητήσαμε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να αρνηθούν να συναινέσουν στη βαρβαρότητα των νέων δεδομένων των απολύσεων εκπαιδευτικών και της υπολειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η κυρία Ζερβοπούλου εξέφρασε το σεβασμό στις τοποθετήσεις μας και αρνήθηκε να πάρει θέση αιτήματά μας!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση ο κύριος Καρατάσος εκτίμησε ότι δε θα υπάρξουν άλλες διαθεσιμότητες, γιατί αυτή είναι η δέσμευση του κυρίου Αρβανιτόπουλου και αρνήθηκε να πάρει θέση στα αιτήματά μας!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση ζητήσαμε να πάρει θέση και Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κύριος Ματζιάρης, στον οποίο δηλώσαμε ότι οι διαμαρτυρίες μας απευθύνονται και στον ίδιο. Ο κύριος Ματζιάρης δήλωσε ότι δε μπορεί να πάρει θέση!

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε τη στάση των εκπαιδευτικών διοικήσεων που αρνούνται να συμβάλλουν στο σταμάτημα του αντιεκπαιδευτικού κατήφορου. Θεωρούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή των εξελίξεων για την παιδεία, ο καθένας κρίνεται επιλέγοντας με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Τα βάρβαρα μέτρα Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ που προωθούνται στο όνομα της κρίσης και έχουν οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στη φτώχεια και την εξαθλίωση δεν έχουν πλέον τελειωμό και μας αφορούν όλους. Οι διοικήσεις στο νομό γίνονται πλέον συνένοχες γιατί είναι αυτές, οι οποίες υλοποιούν τα εγκληματικά μέτρα που συρρικνώνουν την Παιδεία και οδηγούν τον εκπαιδευτικό κόσμο στην εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία.

Δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάταξη, καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να διαλύσει τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία και τους δημόσιους οργανισμούς που προσφέρουν κοινωνικές παροχές και κοινωνικά αγαθά. Με αγωνιστική συσπείρωση μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση και να πετύχουμε την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων και των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας. Τις αποφάσεις του 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, με τις οποίες καλείται ο κλάδος να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη. Ο ανυποχώρητος αποφασιστικός αγώνας με απεργία διαρκείας σήμερα μπορεί να εμπνεύσει και να συσπειρώσει όλους τους εκπαιδευτικούς. Αντλούμε ήδη αυτοπεποίθηση από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που διαμορφώθηκαν στις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις, όπως της αγωνιστικής ενότητας, της αποφασιστικότητας, της ανυποχώρητης διάθεσης και της μαζικής συμμετοχής του κλάδου που αποτελούν και τις μεγάλες μας παρακαταθήκες για να φτάσουμε στη νίκη! Προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία των αγωνιστικών συναντήσεων που αποφάσισαν οι ΕΛΜΕ και τα άλλα σωματεία: την Τρίτη 20/8, στις 10.00 π.μ., στον Ευκλείδη με όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού για να συζητήσουμε το συνολικό αγωνιστικό προγραμματισμό του κλάδου και την Τετάρτη 21/8, στις 7.30 μ.μ., στην ΕΡΤ 3 στη συνάντηση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων για να συζητήσουμε την οργάνωση της αγωνιστικής πορείας και του απεργιακού αγώνα των σωματείων μας που θα ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβρη, καθώς και την αγωνιστική αξιοποίηση της ημέρας που ξεκινάει η ΔΕΘ, στις 7/9.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, χωρίς άλλη αναμονή να αναλάβει τις υποχρεώσεις του και τις ευθύνες του, να υλοποιήσει τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου και να πάρει όλα τα μέτρα οργάνωσης του κλάδου: με την ενεργοποίηση του συνεδρίου διαρκείας, τη δημιουργία κεντρικής επιτροπής διαχείρισης της απεργίας διαρκείας, την ενημέρωση γονιών-μαθητών, με τη συνέχιση των πολύμορφων παρεμβάσεων (θεατρικές παραστάσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οργάνωση συναυλιών, δράσεις στα κέντρα αγώνα, κ.α.), με την έκδοση προπαγανδιστικού υλικού και αξιοποίηση των ΜΜΕ, την προώθηση του αγωνιστικού συντονισμού με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις αγωνιστικές ομοσπονδίες.

Tags: Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα