Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ενσταση για την κατανομή των εδρών στο νέο ΔΣ

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΣΤΑΣΗ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ευχαριστούν τους συναδέλφους που σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες της οικονομικής αφαίμαξης και της πολιτικής τρομοκρατίας, συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και στήριξαν με την ψήφο τους τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις.

Ανακοινώνουμε δημόσια και προς την εφορευτική επιτροπή

των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. ότι τα αποτελέσματα ως προς την κατανομή των εδρών του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι λανθασμένα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εφορευτικής επιτροπής τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και η κατανομή των εδρών στο νέο Δ.Σ. φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, που στάλθηκε στα σχολεία και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

2013

Έδρες

Σύνολο

344

7

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ)

175

4

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

107

2

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δ.Ε.

29

1

Άκυρα-Λευκά

7-26

Η εφορευτική επιτροπή για την ανάδειξη εκλογικού μέτρου προσμέτρησε στα έγκυρα ψηφοδέλτια και τα λευκά (337), διαίρεσε με τις έδρες (7) για να βγάλει το εκλογικό μέτρο (48), με αποτέλεσμα να δοθεί μία έδρα στην παράταξη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δ.Ε. κατά την τρίτη κατανομή των εδρών.

Όμως πάγια τακτική στις εκλογές των σωματείων για την ανάδειξη Δ.Σ. τόσο στη Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, όσο και στα υπόλοιπα σωματεία είναι για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου να λαμβάνονται υπόψη μόνο τα έγκυρα ψηφοδέλτια και να αφαιρούνται τα λευκά και τα άκυρα. Επομένως το εκλογικό μέτρο έπρεπε να υπολογιστεί (311:7=44) και στη δεύτερη κατανομή των εδρών να δοθεί στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις μία έδρα (2+1=3 στο σύνολο).

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ζήτησαν από την εφορευτική επιτροπή τον επαναπροσδιορισμό του εκλογικού μέτρου και νέα κατανομή των εδρών. Πάγια θέση μας είναι ότι στις εκλογές πρέπει να παρουσιάζεται χωρίς αλλοιώσεις η λαϊκή βούληση, είτε με την επιλογή συγκεκριμένου συνδυασμού, είτε με το λευκό ψηφοδέλτιο και να εφαρμόζεται η απλή αναλογική στις εκλογές τόσο των σωματείων, όσο και στις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, χωρίς να αποκλείονται υποψήφιοι και συνδυασμοί. Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία παρατάξεων που πρόσκεινται σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους του κυβερνητικού συνδικαλισμού και επεδίωξαν την εφαρμογή της ενισχυμένης αναλογικής, να παρουσιάζονται υπέρμαχοι της απλής αναλογικής «κατά τα καλά και συμφέροντα». Όμως από τη στιγμή που εφαρμόζεται συγκεκριμένη νομοθεσία (καταστατικά των σωματείων, νόμος 1264/1982) και συγκεκριμένη τακτική για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου, δεν είναι δυνατόν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ. σε ένα σωματείο να καθορίζονται κάθε φορά από προσωπικές ερμηνείες, εκτιμήσεις και συμφέροντα.

Γνωστοποιούμε το πρόδηλο σφάλμα που υπάρχει στα αποτελέσματα των εκλογών της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στους συναδέλφους, στις υπόλοιπες παρατάξεις και στα σωματεία. Για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους προβλήματα, ζητάμε με βάση το καταστατικό της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου να ορίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα των λευκών ψηφοδελτίων από τη Γενική Συνέλευση.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν με την ενεργό συμμετοχή τους το σωματείο, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που κύρια επιδίωξη της κυβερνητικής πολιτικής είναι να εξοντώσει με κάθε τρόπο τον εργαζόμενο. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία.

10/1/2014

Tags: Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα