Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: «Υπηρεσιακό Καθήκον» η ψήφος για τα υπηρεσιακά συμβούλια!

«η συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελεί εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος» Αυτή η εντολή της ΔΙΔΕ Χανίων ( 3-10-2014) αποκαλύπτει ακόμη και σε αυτούς που ψάχνουν ψήγματα δημοκρατικοφάνειας ή συνδικαλιστικής έκφρασης στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τον πραγματικό ρόλο τους . Υπονόμευση της πραγματικής

συλλογικής διεκδίκησης, ενσωμάτωση των σωματείων στις συνδιαχειριστικές –συνδιοικητικές λογικές και πρακτικές. Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου για το φασιστικό ψηφοδέλτιο σε ΠΥΣΠΕ Θεσσαλονίκης και της προσβλητικής απόφασης για τους συναδέλφους που είναι σε διαθεσιμότητα να είναι «απλά ψηφοφόροι».

Είναι ενταγμένη στην πολιτική της αξιολόγησης –πειθάρχησης των εκπαιδευτικών , γιατί αξιολόγηση σημαίνει υποταγμένοι εκπαιδευτικοί, ώστε η πολιτική της παραπέρα μείωσης των μισθών, των απολύσεων, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει , της έντασης των ταξικών φραγμών να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για την κυβέρνηση . Αν όμως η διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας κάνουν καλά τη δουλειά τους , το ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων φαίνεται ότι έχει μπερδέψει τους ρόλους. Είναι γνωστό ότι στα (Α)ΠΥΣΔΕ κλπ οι αιρετοί συνδιαχειρίζονται και συναποφασίσζουν τα της διοίκησης . Το ότι θα έφτανε όμως το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να στείλει στα e-mail των καθηγητών την απόφαση της ΔΙΔΕ Χανίων είναι αλήθεια ότι δεν το περιμέναμε. Συμφωνεί δηλαδή με αυτή την απόφαση; Ή μήπως έπαιξε το ρόλο του «διεκπεραιωτή», επειδή τα περισσότερα σχολεία ήταν σε κατάληψη; Επειδή όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση για το έγγραφο της ΔΙΔΕ Χανίων.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουμε την πλάτη στα κρατικά όργανα εφαρμογής της βάρβαρης πολιτικής . Να μην νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας αυτούς που υπέγραψαν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας –απόλυσης εκπαιδευτικών , αυτούς που υλοποιούν την αξιολόγηση αυτούς που προωθούν τον εργασιακό μεσαίωνα. Να αντισταθούμε στο «καρότο» της μιας μέρας άδειας , απ’ αυτούς που καταστρατηγούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα και ετοιμάζουν νόμο που θα απαγορεύει τις απεργίες και την πραγματική διεκδικητική ,συλλογική δράση. Να απέχουμε απ’ τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια .Τη σημερινή συγκυρία που η βαρβαρότητα των μέτρων που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ προοιωνίζει ακόμη πιο μαύρο μέλλον για τη νεολαία και τους εργαζόμενους απαιτείται απόλυτος διαχωρισμός των διαδικασιών συγκρότησης και οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων από τους μηχανισμούς και τα όργανα του κράτους .

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Χανιά 3-11-2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Tags: Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικώνεκλογέςυπηρεσιακά συμβούλια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα