Αυξημένα κονδύλια και προγράμματα για εντεινόμενη καταστολή

Tweet

Νέα αυξημένα κονδύλια και νέα «χρηματοδοτικά εργαλεία» για εφαρμογή της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και ένταση των μέτρων καταστολής, ετοιμάζουν στα κεντρικά της Ευρωένωσης.

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο συζητήθηκε η «νέα γενιά» των «χρηματοοικονομικών εργαλείων» για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ («Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης» - «Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας»), τα οποία προβλέπονται στο πολυετές

δημοσιονομικό πλαίσιο 2014 - 2020. Ο αριθμός των υφιστάμενων προγραμμάτων πλέον μειώνεται και η νέα τους δομή αποτελείται από δύο Ταμεία: Το πρώτο αφορά στο Ασυλο, στη Μετανάστευση και την περιλάλητη Ενταξη. Το δεύτερο στην Εσωτερική Ασφάλεια και θα έχει δύο συνιστώσες, τα σύνορα και τις θεωρήσεις αφ' ενός και την αστυνομική συνεργασία αφ' ετέρου. Συνολικά, τα δύο Ταμεία θα διαθέσουν 6,9 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014 - 2020.

Παραπέρα, στη συζήτηση σχετικά με το νομοθετικό πακέτο «Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» και τη συζήτηση επί της έκθεσης για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Οργανισμοί Παρακολούθησης Διάφορων Κρατών - Μελών και ο Αντίκτυπός τους στα Θεμελιώδη Δικαιώματα των Πολιτών της ΕΕ», αναδείχτηκαν, για άλλη μια φορά, οι ενδοαστικές διαφορές στο εσωτερικό της ΕΕ αναφορικά με το ποια κυβέρνηση της ΕΕ συντάσσεται με το δικαίωμα των ΗΠΑ στις τέτοιες παρακολουθήσεις, αλλά και η κεντρική κατεύθυνσή τους για παρακολουθήσεις, προκειμένου να προστατεύονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

rizospastis.gr

Tags: Ευρωπαϊκή ΈνωσηΚονδύλια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα