Α Σύλλογος ΠΕ Αθηνών: Αποφάσεις για ομάδες εργασίας, συγχωνεύσεις, σεμινάρια διευθυντών, πρόγραμμα δράσης

Tweet

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (29-5-2013)

Α. Για το Πολιτικό πλαίσιο, το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης

Η ΓΣ επαναβεβαίωσε την απόφαση της ΓΣ της 3ης Δεκέμβρη 2013 :

Τέσσερα χρόνια τώρα καταργούνται κατακτήσεις ενός αιώνα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Τέσσερα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός ζουν την επέλαση της βαρβαρότητας. Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ συνθλίβουν κάθε εργατικό

δικαίωμα, καταστρέφουν κάθε κοινωνικό αγαθό με ένα και μοναδικό σκοπό, να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση που μαίνεται στην καρδιά του συστήματος….

Δείτε εδώ αναλυτικά : http://www.a-athinon.gr/?p=3264

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ :

Συγκεκριμένα την αμέσως επόμενη περίοδο :

Απέναντι στη διαδικασία της ΑΕΕ :

α. Δεν συμμετέχουμε σε ομάδες εργασίας, συνεχίζουμε τις στάσεις εργασίας για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας της ΑΕΕ.

β. Στηρίζουμε το κοινό κείμενο της ΔΟΕ και του Συλλόγου - όταν καλούμαστε στο Σύλλογο Διδασκόντων για τη διαδικασία της ΑΕΕ - ως κοινή και ενιαία απάντηση και στάση. Επιμένουμε στην κατάθεση και υπερψήφιση του συγκεκριμένου κειμένου ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ για να υπερασπίσουμε τον ενιαίο χαρακτήρα της απάντησής μας.

Σε περίπτωση που κληθούν οι διευθυντές σχολικών μονάδων σε σεμινάρια για την αξιολόγηση, καλούνται να απέχουν από το σεμινάριο και να συμμετέχουν καθολικά στη 48ωρη απεργία που κηρύσσει η ΔΟΕ σε αυτές τις περιπτώσεις ενώ το σύνολο των συναδέλφων προχωρά σε άμεση κινητοποίηση με στόχο την ακύρωση του σεμιναρίου.Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάκληση της Υ.Α. για τις συγχωνεύσεις. Με την οργάνωση κινητοποιήσεων, την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων (Δήμοι κλπ), με τη συνεχή ενημέρωση των γονιών, τη συμμετοχή σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και αγωνιστικές δράσεις. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των οργανικών θέσεων, την υπεράσπιση των οργανικών θέσεων του ολοήμερου, για να μην μετακινηθεί και να μη χάσει τη θέση του κανένας συνάδελφος, για να μην προχωρήσουν οι συμπτύξεις και να μη δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα στα νέα τμήματα της Α΄ τάξης. Αξιοποιούμε κάθε μέσο (κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις σε ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ, καμπάνια, εκδηλώσεις με γονείς, νομικά μέσα) στην παραπάνω κατεύθυνση. Προχωράμε σε μαζική συγκέντρωση στην Περιφέρεια μαζί με τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και τους τοπικούς φορείς. Η προώθηση της ατομικής αξιολόγησης το Σεπτέμβρη, όπως και άλλα συναφή μέτρα (π.χ. νέο μισθολόγιο) πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον κλάδο με αποφασιστικό πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας που θα καταληχθεί στην 83η ΓΣ της ΔΟΕ :

α. Με απεργιακό αγώνα διαρκείας σε όλη την εκπαίδευση που θα αποφασίζεται και θα ελέγχεται από ΓΣ και ολομέλεια προέδρων.

β. Με μαζικό κύμα ανυπακοής που θα οργανωθεί πανελλαδικά από τη ΔΟΕ και τοπικά από κάθε Σύλλογο με συλλογή υπογραφών των εκπαιδευτικών που θα δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

γ. Με μαζικές παραιτήσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που θα οργανωθούν πανελλαδικά από τη ΔΟΕ και τοπικά από κάθε Σύλλογο και δέσμευση όλων των υποψήφιων στις λίστες διευθυντών ότι δεν θα δεχθούν να αναλάβουν καθήκοντα.

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ. Για τα οικονομικά της ΔΟΕ ισχύει η απόφαση της περσινής μας ΓΣ του Ιουνίου για μείωση της συνδρομής (20€ προς τη ΔΟΕ και 5€ προς το Σύλλογο) και κατάργηση των συνδικαλιστικών προνομίων.

Το προεδρείο της ΓΣ

Tags: Α Σύλλογος ΠΕ Αθηνώνομάδες εργασίαςσεμινάρια αξιολόγησης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα