Α' Σύλλογος Π.Ε. Αθήνας: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στις 2/10

Tweet

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ο Σύλλογος σας επανακοινοποιεί το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων της ΔΟΕ για του οποίου την υπεράσπιση καλεί (και καλύπτει συνδικαλιστικά) όλα τα μέλη του.

Πιστεύουμε πως είναι καίριας σημασίας η συλλογική αντίσταση για τη μη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας τούτη την ώρα, που οι κυβερνώντες με ένα πλέγμα μέτρων επιτίθεται με σφοδρότητα απέναντι στον εκπαιδευτικό και στο δημόσιο

σχολείο: αύξηση διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, περικοπές – ελλείψεις - υποχρηματοδότηση σχολείων, μισθολογική καθήλωση – εργασιακή ομηρία- επιθεωρητισμός - αξιολόγηση-χειραγώγηση – απολύσεις.

Μία τέτοια επίθεση στοχεύει σε έναν εκπαιδευτικό χωρίς δικαιώματα, έρμαιο σε κάθε αυθαιρεσία, που θα φορτώνεται στην πλάτη όλες τις συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι μια συλλογική υπόθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σε τοπικό επίπεδο είναι υπόθεση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών, των συλλόγων διδασκόντων όπως και του κάθε συναδέλφου σε κάθε σχολείο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να υπερασπίζουν το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων, να επαγρυπνούν, να μην επιτρέπουν την καταστρατήγησή του και, όπως πάγια υποστηρίζουμε, να ενημερώνουν άμεσα το σύλλογο για κάθε τέτοια περίπτωση. Η παρουσία του συλλόγου, όπου και όταν τίθενται τέτοια ζητήματα, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σε κάθε σύλλογο διδασκόντων και σε καθένα συνάδελφο που υπερασπίζει τις συλλογικές μας θέσεις.

Τέλος, παρακαλούμε για την αναπαραγωγή του πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων που παρατίθεται, την ενημέρωση κάθε συναδέλφου και την ανάρτησή του σε εμφανές σημείο στον πίνακα ανακοινώσεων των σχολείων.

Tags: κινητοποίηση εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα