Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Οι συγχωνεύσεις δεν θα περάσουν !

Tweet

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που ανακοίνωσε το υπουργείο και με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, επισημαίνουμε τα εξής :

- Από τα δελτία τύπου του Δήμου Αθηναίων και του Δήμαρχου Ζωγράφου, προκύπτει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά της όργανα παρακάμφθηκαν πλήρως από το ΥΠΑΙΘ. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται από αντίστοιχες αποκαλύψεις σε άλλους δήμους. Το ζήτημα δεν είναι αποκλειστικά νομικό, είναι πολιτικό και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του αυταρχισμού

και της αυθαιρεσίας ως δομικά στοιχεία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

- Προχωράμε σε σύσκεψη φορέων στου Ζωγράφου, τη Δευτέρα 19/5, στις 6.30, στο 7ο- 12ο Δ. Σχ. Ζωγράφου (σχ. συγκρότημα Μακρυγιάννη) μαζί με όλους τους Συλλόγους Γονέων των υπό συγχώνευση σχολείων (3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 12ο, 15ο Δ.Σχ. Ζωγράφου). Καλούμε όλους τους φορείς του Ζωγράφου να συμμετέχουν και να στηρίξουν τη σύσκεψη. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ένωση Γονέων Ζωγράφου για τον απαραίτητο συντονισμό της δράσης απέναντι στο νέο κύμα συγχωνεύσεων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

- Προχωράμε σε σύσκεψη φορέων στους Αμπελόκηπους, την Τρίτη 20/5, στις 6.30, στο 12ο- 115ο Δ. Σχ. Αθηνών (σχ. συγκρότημα Κοργιαλενίου, δίπλα στον Ερυθρό). Καλούμε την Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, τους Συλλόγους Γονέων, τη Β΄ ΕΛΜΕ, όλους τους φορείς, σε μαζική συμμετοχή. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

- Οργανώνουμε τη συγκέντρωση της Τετάρτης 21/5 στο ΥΠΑΙΘ. Σε περίπτωση που η ΔΟΕ δεν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση – συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ, κηρύσσουμε στάση εργασίας για να στηρίξουμε τη συγκέντρωση της Τετάρτης. Κλείνουμε τα σχολεία μας και κατεβαίνουμε μαζικά και οργανωμένα στο ΥΠΑΙΘ μαζί με όλη τη σχολική κοινότητα και τους φορείς. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για μεταφορά με πούλμαν.

- Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Αθηναίων και Ζωγράφου να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τις συγχωνεύσεις. Περιμένουμε τις τοποθετήσεις τους και θα τις αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας ώστε όλοι οι συνάδελφοι να λάβουν γνώση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

a-athinon.gr

Tags: Α Σύλλογος Αθηνών ΠΕσυγχωνεύσεις σχολείων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα