Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

Tweet

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το σοβαρότατο ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά από διαρροές στον τύπο.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη τακτική του

Υπουργείου Παιδείας, που προχωράει σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, μεταξύ των οποίων και σχολείων της ΕΛΜΕ μας και παρά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν και για το θέμα αυτό.

Παρά τις αντίθετες αποφάσεις και αιτιολογημένες αντιδράσεις του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, Συλλόγων Διδασκόντων, Συλλόγων Γονέων, Μαθητικών Κοινοτήτων, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, παραβλέποντας και αποφάσεις Δημοτικών Επιτροπών και Συμβουλίων, η Κυβέρνηση προχωράει στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιχειρηματικών ομίλων και με αυτόν τον τρόπο.

Πρόκειται για νέα συμβολή στην υλοποίηση του «σχολείου της αγοράς», που θα εκπαιδεύει ένα υποταγμένο, ημικαταρτισμένο, φθηνό εργατικό δυναμικό για να υπηρετήσει το βασικό στόχο ΕΕ και μεγάλων επιχειρήσεων για ακόμα περισσότερα κέρδη εις βάρος των εργαζόμενων.

Όλο και πιο επιτακτική προβάλλει η ανάγκη εναντίωσης σε αυτές τις στρατηγικές επιλογές και η αγωνιστική απάντηση στο σύνολο της αντεργατικής, αντικεπαιδευτικής πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ, Κυβέρνησης.

Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Νίκος Αγαθαγγέλου Αθηνά Παπανικολάου

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης Θεσ/νίκη 15/5/14

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622 Προς : Δ/νσεις,

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698 Σχολεία, ΜΜΕ http://aelmethe.blogspot.com

Tags: Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα