Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Οχι στις συμπτύξεις τμημάτων - Οχι στη διάλυση του δημοσίου σχολείου

Tweet

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20100ΤΗΛ-FAX: 2741026860 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/10/2013Α.Π. [email protected]://aelmek.blogspot.comΠΡΟΣ:•ΔΙ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΚΟΙΝ: •Π.Δ.Ε.ΠΕΛ/ΣΟΥ•ΣΧΟΛΕΙΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ•ΜΜΕ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔ.)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, με 1000 περίπου εκπαιδευτικά κενά στη Δευτεροβάθμια

Εκπαίδευση, αντί να διορισθεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός αναπληρωτών καθηγητών, το Υπουργείο μέσω των περιφερειακών και των τοπικών Διευθύνσεων Εκπ/σης επιλέγει ως «λύση» τις συμπτύξεις τμημάτων.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καταγγέλλει αυτήν την πρακτική και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την εντολή του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας να συμπτυχθούν τμήματα σε διάφορα σχολεία της περιοχής μας χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε η κτηριακή υποδομή και η ιδιομορφία της κάθε σχολικής μονάδας (π.χ. οι λυόμενες αίθουσες, οι οποίες ανέρχονται σε 30, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 16 - 18 μαθητές η καθεμιά) ούτε το θεσμικό πλαίσιο (άρθρο 28 του πρόσφατα ψηφισθέντος ν. 4186/2013) που προβλέπει μειωμένο αριθμό μαθητών για τα τμήματα στα οποία φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι συμπτύξεις τμημάτων με τρόπο εντελώς αντιπαιδαγωγικό, έξι εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, είναι ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος του Δημόσιου Σχολείου που δεν αφορά μόνον τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους συλλόγους γονέων και τη μαθητική κοινότητα. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Δ/νση Δ.Ε. Κορινθίας την Τρίτη 29/10/13, 12.30 το μεσημέρι. Για να διευκολύνει την συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσει στάση εργασίας από 12.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας των σχολείων της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να μετάσχουν μαζικά τις επόμενες ημέρες στις κινητοποιήσεις του κλάδου μας.

31/10/2013:: Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις.

6/11/2013: Συμμετέχουμε στη γενική πανεργατική απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Κορινθίας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα