Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Ενημέρωση

Tweet

Κόρινθος, 04/06/2014

Α.Π.: 78

Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΡΓΟΥΣ 17-19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100

ΤΗΛ: 2741026860

[email protected]

http://aelmek.blogspot.com

Προς: Σχολεία Κορινθίας

Κοιν.: Δ.Δ.Ε. Κορινθίας

ΔΣ 03/06/2014

Ενημερωτικό

Παρόντες τα 4/7 μελη του. Απόντες: Τριπικέλης, Σταυροπούλου

και Πορφύρης.

Προ ημερησίας διατάξεως, αποφασίστηκε να βγει ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του καζίνου Λουτρακίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ:

1. Σχολεία ευθύνης - Νομικά θέματα

Έγινε ενημέρωση για το τι συμβαίνει στα σχολεία ευθύνης των μελών του Δ.Σ. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλούν στο νομικό σύμβουλο της ΟΛΜΕ 3 εκκρεμή νομικά ζητήματα καθώς και να ανέβει στο blog της ΕΛΜΕ οι σχετικές με την αξιολόγηση διατάξεις.

2. Υποψήφιοι ΟΤΑ

Έγινε απολογισμός για τις συναντήσεις με τους υποψηφίους των Ο.Τ.Α. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Θα κανονιστούν, επίσης, νέες συναντήσεις με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους στους 4 Δήμους που καλύπτουμε.

3. Τράπεζα Θεμάτων

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να εκδοθεί ξανά σχετική ανακοίνωση και να υπάρξει συντονισμός δράσεων με όλους τους φορείς της εκπ. κοινότητας. Ημέρα δράσεων της ΟΛΜΕ είναι η 17 Ιούνη.

4. Αξιολόγηση

Έγινε απολογισμός της συνάντησης του Προεδρείου με τους Διευθυντές για αυτό το θέμα. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

5. Συγχωνεύσεις σχολείων

Μετά από συζήτηση, όπου κεντρικό ζήτημα ήταν το ανακοινωθέν από διαρροές κλείσιμο του 1ου ΕΠΑΛ Ζευγολατιού, αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση και να γίνουν παρεμβάσεις στους ΟΤΑ και στη Διοίκηση.

6. Επιλογή επιτηρητών-διορθωτών-Λ.Ε.Ε

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για το ζήτημα με πρόταση για την τακτική Γ.Σ. του Νοέμβρη ώστε να αρθούν οι όποιες αδικίες.

7. Ψήφισμα για Ε. Παπαδοπούλου

Έγινε ενημέρωση για τη συνεχιζόμενη δίωξη της σ. Αιρετού και Πρόεδρου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης και να παρασχεθεί κάθε δυνατή υλική ή νομική βοήθεια στη σ.

8. Απάντηση σε έγγραφο ΔΙ.Δ.Ε.

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε να σταλεί σχετική απάντηση.

9. Μετασυνεδριακή ΓΣ ΟΛΜΕ

Αποφασίστηκε να προταθούν συγκεκριμένα ζητήματα προς συζήτηση στην ΟΛΜΕ μέχρι τις 15/06, μεταξύ των οποίων η δημιουργία Απεργιακού Ταμείου της ΟΛΜΕ. Το ΔΣ θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για αυτό.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

10. Παραίτηση Προέδρου-Ανασυγκρότηση ΔΣ

Λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα, δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. Μετά από σχετικό αίτημα μέλους του ΔΣ, το ΔΣ καλεί την Ε.Ε. να συνεδριάσει και να αποφανθεί για την καταστατική νομιμότητα της ανασυγκρότησης.

11. Αναθέσεις εργασιών-Αναθέσεις σχολείων

Μετά από συζήτηση, τροποποιήθηκαν οι αναθέσεις σχολείων και εργασιών εκτός καταστατικού. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

12. Καμπάνια εγγραφής μελών στην ΕΛΜΕ-πρόταση προς ΕΛΤΕΕ

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις επαφές με την ΕΛΤΕΕ.

13. Ταμείο Αλληλεγγύης σε απολυμένους συναδέλφους

Με βάση και τη σχετική προτροπή της ΟΛΜΕ, θα μαζευτούν χρήματα σε κάθε σχολείο για τους απολυμένους συναδέλφους, με τον τρόπο που προτείνεται. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

14. Ευχαριστήριο σε Δήμο-μαθητές για βαφή τοίχου

Έγινε ενημέρωση για την ολοκλήρωση της δραστηριότητας και αποφασίστηκε να εκδοθεί ευχαριστήρια ανακοίνωση στο Δήμο και στους μαθητές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΝΤΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΙΣΤΑ

Σημείωση: Λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της 03/06/2014, με απόφαση του ΔΣ βάσει και της σχετικής πρόβλεψης του Καταστατικού (άρθρο 21, παρ. 1: «Ο Οργανωτικός Γραμματέας αναπληρώνει το Γενικό Γραμματέα όταν απουσιάζει προσωρινά σε όλες τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του» και της παρ. 2), τα Πρακτικά τηρήθηκαν από την Οργανωτική Γραμματέα και η ανακοίνωση θα σταλεί με την υπογραφή του Προέδρου και της Οργ. Γραμματέα.

Tags: Α ΕΛΜΕ Κορινθίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα