Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Απολογισμός του Δ.Σ. για το έτος 2013-2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΗΣ Α΄ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ένα ιδιαίτερα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον με πολεμικές συγκρούσεις να μαίνονται στη «γειτονιά» μας, η κυβέρνηση της χώρας συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο. Μέσω της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων - ταξικών πολιτικών λιτότητας, η πλειοψηφία του λαού μας βυθίζεται στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η νέα φοροεπιδρόμη (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών

αγαθών (νερό, αιγιαλοί, γη, ρεύμα, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.ά.), η επίθεση στην υγεία με νέες περικοπές των δαπανών και των παροχών, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με καταβαράθρωση εισαγωγικών μισθών και άμεση σύνδεση μισθού με αξιολόγηση καθώς και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο ύψος των συντάξεων συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τα μεσαία και φτωχά στρώματα.

Στην εκπαίδευση η Κυβέρνηση επιχειρεί να υλοποιήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις για τη διαθεσιμότητα - απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων μας της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να εφαρμόσει την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ με επιβολή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας-αξιολόγησης εκπαιδευτικών και του «Νέου Λυκείου» των εξεταστικών φραγμών και της αναζήτησης χορηγών από τον ιδιωτικό τομέα. Ο κλάδος, τη χρονιά που πέρασε, έδωσε μια σκληρή μάχη για την ακύρωση αυτών των σχεδίων. Με απεργίες και κάθε είδους κινητοποίηση αποτρέψαμε μέχρι τώρα την οριστική απόλυση εκπαιδευτικών ενώ ο αριθμός των ευρισκόμενων σε διαθεσιμότητα μειώθηκε. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, υπό πίεση, αδυνατεί να σηκώσει το πολιτικό κόστος της απόλυσης και διατηρεί τους συναδέλφους σε μια κατάσταση παρατεταμένης ομηρίας - διαθεσιμότητας. Η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους ώστε όλοι οι συνάδελφοι (και οι ειδικότητες με τις χιλιάδες μαθητών) να επιστρέψουν στα σχολεία.

Στο ζήτημα της αξιολόγησης, φαίνεται ότι η «αθώα» αυτοαξιολόγηση δεν είναι παρά ένας μηχανισμός κατηγοριοποίησης - διαφοροποίησης των σχολικών μονάδων που τα οδηγεί στον ανταγωνισμό για πόρους και κονδύλια. Το Υπουργείο υποχρεώθηκε να στείλει τρεις εγκυκλίους και τον Απρίλη ουσιαστικά να επιστρατεύσει τους Διευθυντές να αναθέσουν καθήκοντα στους συναδέλφους στις ομάδες εργασίας. Στο θέμα της αξιολόγησης ο κλάδος μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή απέναντι στα «σεμινάρια» του νεοεπιθεωρητισμού σε Συμβούλους και Διευθυντές με συλλαλητήρια στο Υπουργείο και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το καλοκαίρι η μάχη συνεχίστηκε σε όλο το Δημόσιο με τη συντριπτική συμμέτοχη των εργαζομένων στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Η κυβέρνηση, σε μια απόπειρα να καθησυχάσει τους υπαλλήλους, πέρασε τροπολογία σχετικά με τις συνέπειες της αξιολόγησης. Αυτές, όμως, οι σπασμωδικές κινήσεις δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους, που είναι η δημιουργία νέων δεξαμενών κινητικότητας, διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε το Δ.Σ. της Α΄ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Κορινθίας, οργανώνοντας τη συμμετοχή του κλάδου στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με ενημέρωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τις επιπτώσεις του «Νέου Σχολείου» της αγοράς, προωθώντας την αλληλεγγύη μεταξύ των εκπαιδευτικών. Παρά τις διαφορές μας, μπορέσαμε και συντονίσαμε τις δράσεις μας στον κοινό σκοπό της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Αναλυτικά:

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Στις 26/11/2013 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Α΄ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κορινθίας για το συνδικαλιστικό έτος 2013-2014. Εκλέχτηκαν: Πρόεδρος-Πάνος Ντούλας, Αντιπρόεδρος-Σπύρος Σβερκούνος, Γεν.Γραμματέας-Γιάννης Τριπικέλης, Ταμίας-Χριστίνα Δανέση, Οργ.Γραμματέας-Κωνσταντίνα Πίστα, μέλη οι Δημήτρης Μυρικνόπουλος και Μαργαρίτα Σταυροπούλου. Στις 18/02/2014 παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους η Χριστίνα Δανέση και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Πορφύρη. Στις 17/06/2014 προχωρήσαμε σε ανασυγκρότηση του ΔΣ. Τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο Σπύρος Σβερκούνος και του Αντιπροέδρου ο Πάνος Ντούλας.

Στη διάρκεια της θητείας μας βγάλαμε πάνω από 140 ανακοινώσεις και ψηφίσματα για διάφορα ζητήματα και πραγματοποιήσαμε 5 Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις με συμμετοχή μας στη ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ κάθε φορά. Εγγράψαμε δεκάδες νέα μέλη με τη δύναμή μας αυτήν τη στιγμή να αγγίζει τα 550 άτομα. Για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων, στις 27/11/2013 κάθε μέλος του ΔΣ ανέλαβε την ευθύνη συνδικαλιστικής ενημέρωσης συγκεκριμένων σχολείων της περιοχής ευθύνης της Α’ ΕΛΜΕ. Επίσης, πριν από κάθε συνεδρίαση του ΔΣ δημοσιοποιούνταν η Ημερήσια Διάταξη και μετά από κάθε συνεδρίαση έβγαινε ενημερωτικό σημείωμα. Για την καλύτερη λειτουργία της ΕΛΜΕ, αναβαθμίσαμε τη σελίδα μας στο Διαδίκτυο και γενικά την ηλεκτρονική παρουσία του σωματείου. Ακόμη, ψηφιοποιήσαμε φέτος τα Πρακτικά και ξεκινήσαμε την ψηφιοποίηση του Αρχείου και του Καταστατικού της ΕΛΜΕ. Τέλος, τον Μάιο φροντίσαμε, με την οικονομική βοήθεια του Δήμου Κορινθίων και τη συμμετοχή μαθητών του 1ου ΓΕΛ, του 1ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου Κορίνθου, να βάψουμε τους τοίχους έξω από τα Γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο ΓΕΛ Κορίνθου, στην οδό Άργους με ζωγραφιές και το σύμβολο της ΟΛΜΕ (την κουκουβάγια).

Πριν από οποιαδήποτε άλλη ΕΛΜΕ στην Ελλάδα, στις 04/12/2013, 19/12/2013 και στις 10/01/2014 εκδώσαμε ανακοινώσεις για την αξιολόγηση καλώντας τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να διατυπώσουν την εγγραφή διαφωνία τους στη σχεδιαζόμενη εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης με την υπογραφή του κείμενου: «Διαφωνώ με τη διαδικασία εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης-χειραγώγησης, καθώς αυτή αντίκειται στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου», ενώ ταυτόχρονα καλέσαμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει άμεσα γύρο ΓΣ για αυτό το θέμα και να εξετάσει και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αντίδρασης μέσω νομικής οδού. Η ΟΛΜΕ πρότεινε δικό της σχέδιο πρακτικού μες στο Γενάρη, το οποίο υιοθετήσαμε. Επίσης, καλέσαμε τα στελέχη της εκπαίδευσης να ακυρώσουν στην πράξη οποιαδήποτε διαδικασία εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης. Στις 06/02/2014 κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο 4ο Λύκειο Κορίνθου μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κορινθίας κατά της πραγματοποίησης σεμιναρίου για την αξιολόγηση. Στις 20/02/2014 συμμετείχαμε σε στάση εργασίας-διαμαρτυρίας μαζί με όλους τους ΣΕΠΕ της Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Στις 13/03/2014 συνδιοργανώσαμε με τον ΣΕΠΕ Κορινθίας εκδήλωση-συζήτηση για την «Αξιολόγηση στην εκπαίδευση» με ομιλητή το Γιώργο Μαυρογιώργο, Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Στις 21-22/03/2014 συμμετείχαμε μαζί με πολλούς ΣΕΠΕ και την ΟΛΜΕ στην προσπάθεια ακύρωσης των σεμιναρίων για τα στελέχη της εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Στις 15/05/2014 προκηρύξαμε συμπληρωματική στάση εργασίας σε αυτήν της ΟΛΜΕ και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Κορίνθιας σχετικά με την πραγματοποίηση σεμιναρίων στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Κορινθίας με θέμα την ατομική αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού. Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις στις 27/05/2014 και στις 14/10/2014 με τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης της Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Στις 03/09/2014 βγάλαμε ανακοίνωση για συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ.

Για τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα συμμετείχαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 07/02/2014, στις 12/03/2014 και στις 19-20-21/03/20114 με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Κορίνθου και έξω από το ΥΠΑΙΘ. Επίσης, στις 23/06/2014 συμμετείχαμε στην οικονομική καμπάνια της ΟΛΜΕ για τη στήριξη των εκπαιδευτικών που απολύονται από τη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης με τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης. Στις 23/09/2014 συμμετείχαμε στη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου την ώρα εκδίκασης της προσφυγής του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους τον δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Για το 10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ, στις 18/02/2014 και 26/02/2014 διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Α΄ ΕΛΜΕ σειρά συζητήσεων με τίτλο «Τι σχολείο θέλουμε». Στο συνέδριο συμμετείχαμε στα τέλη Μάρτη στα Ιωάννινα με 2 εκπροσώπους. Στις 28/06/2014 συμμετείχαμε, επίσης, στη Μετασυνεδριακή Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ στην Αθήνα.

Για το ζήτημα της δίωξης της Ελισάβετ Παπαδοπούλου συμμετείχαμε στις 13/12/2013 και στις 21/02/2014 σε στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Σπάρτη (ΔΙΔΕ Λακωνίας) και στην Τρίπολη (ΠΔΕ Πελοποννήσου) αντίστοιχα, μαζί με το Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους ΣΕΠΕ όλης της Πελοποννήσου και εκδώσαμε πολλές ανακοινώσεις συμπαράστασης.

Για το ζήτημα των διοδίων στις 26/02/2014, 05/03/2014 και 19/03/2014 πραγματοποιήθηκε, μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ μας, συντονισμός Σωματείων της Κορινθίας (Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου - Εμπορικός Σύλλογος Νεμέας - Ένωση Ηλεκτρολόγων Κορνθίας - Εργατικό Κέντρο Κορίνθου - ΝΤ Κορίνθιας ΑΔΕΔΥ - ΠΕΡΣΕΑΣ - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου - Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ) με κορύφωση τις 2 μεγάλες κινητοποιήσεις στα Διόδια του Ισθμού στις 30/03/2014 και στις 27/04/14.

Για το ζήτημα της Νομικής Ομάδας της ΕΛΜΕ, την συγκροτήσαμε στις 11/03/2014 με σκοπό την κωδικοποίηση της Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας και την έκδοση ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Στηρίξαμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας να προσλάβει δικηγόρο στην Αθήνα, τον Διονύση Τεμπονέρα, γιο του αείμνηστου Νίκου Τεμπονέρα που είχε υπάρξει και μέλος της ΕΛΜΕ μας, για την επίλυση συνταξιοδοτικών ερωτημάτων των συναδέλφων.

Για τα προβλήματα των σχολείων, εκδώσαμε πολλές ανακοινώσεις και συμμετείχαμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Κορινθίας για την κάλυψη των κενών, όπως στις αρχές Δεκέμβρη του 2013 και στις 21/10/2014. Καταγγείλαμε στις 22/12/2013 το σύστημα MYSCHOOL, ενός εργαλείου που η χρήση του δε γίνεται απλώς για καταγραφή αναγκών και βελτίωση της παιδείας. Στις 18/4/2014 εκδώσαμε ανακοίνωση σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ μας κήρυξε συμπληρωματικές στάσεις εργασίας σε αυτές που κήρυξε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου η Περιφερειακή Διεύθυνση όρισε αναπλήρωση της ύλης. Επίσης, συντάξαμε έκθεση για το Κτηριακό κάθε σχολείου (σε συνεργασία με τους Διευθυντές) και πραγματοποιήσαμε μετά τις διακοπές του Πάσχα και μέχρι τις τοπικές εκλογές συναντήσεις με τους υποψηφίους Δημάρχους των Δήμων μας για να τους ενημερώσουμε και να τους ζητήσουμε να δεσμευτούν πάνω σε αυτά. Στις 15/06/2014 ζητήσαμε να επιλυθεί δίκαια το ζήτημα της στελέχωσης των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων και παραπέμψαμε το ζήτημα στην επόμενη Τακτική ΓΣ. Στις 17/06/2014 εκδώσαμε ανακοίνωση όπου καταγγείλαμε το επικείμενο κλείσιμο του ΕΠΑΛ Ζευγολατιού. Στις 27/6/2014 υποβάλαμε ερώτημα προς τη ΔΙΔΕ Κορινθίας για τον τρόπο αποζημίωσης των συναδέλφων που θα εργάζονταν τον Ιούλη. Επιπλέον, στις 03/09/2014 υποβάλαμε στους αρμόδιους φορείς αίτημα για άμεση στελέχωση των σχολείων με γραμματείς ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται απερίσπαστοι στο πλευρό των μαθητών τους.

Για το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων στις 12/06/2014 βγάλαμε ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμογή της και πραγματοποιήσαμε στις 25/06/2014 ενημερωτική καμπάνια στην Κόρινθο για αυτό. Συναντηθήκαμε, επίσης, στη διάρκεια της χρονιάς με αρκετούς Συλλόγους Γονέων για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Για τον Προαστιακό, και την έκδοση μηνιαίας κάρτας προαστιακού με έκπτωση 20%: συνεχίζεται για ακόμα μια χρονιά η επιτυχία της Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που αφορά όχι μόνον στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους της Κορινθίας (σχεδόν 900 άτομα) που χρησιμοποιούν τον Προαστιακό σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, υπογράψαμε συμφωνητικό με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αυτό ενώ βγάλαμε πολλές ανακοινώσεις για το ζήτημα. Τέλος, ήρθαμε σε επαφή και εντάξαμε στην έκπτωση τη Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, τους ΣΕΠΕ Κορινθίας και Σικυωνίων, την ΕΛΜΕ και τον ΣΕΠΕ Θριασίου και άλλα σωματεία.

Στα πολιτιστικά, πήγαμε Θέατρο στις 01/2/2014 στην παράσταση «Ο Έμπορος της Βενετίας» εξασφαλίζοντας για τα μέλη μας 100 θέσεις με μειωμένο εισιτήριο και στην «Ελένη» του Ευριπίδη στο Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 05/07/2014, παρέχοντας για 50 μέλη μας δωρεάν μετακίνηση και μειωμένη τιμή εισιτηρίου. Οργανώσαμε, επίσης, αντιφασιστική θεατρική παράσταση «Ο δρόμος προς τον ουρανό» στο 4ο ΓΕΛ Κορίνθου τον Απρίλη του 2014 με τη συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας της ΟΛΜΕ. Στις 22/02/2014 κόψαμε την πίτα μας στο DELUXE στα Καλάμια Κορίνθου. Επιπλέον, στηρίξαμε οικονομικά ως συνδιοργανωτές το Μαθητικό μουσικό φεστιβάλ Λουτρακίου στα τέλη Ιούνη 2014. Συνεχίσαμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων της ΟΛΜΕ με έκπτωση 80% για τα παιδιά των συναδέλφων-μελών μας. Τέλος, συνδιοργανώσαμε εκδήλωση μαζί με το Παράρτημα Κορινθίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων στις 02/11/2014.

Για το ζήτημα του ρατσισμού στα σχολεία στις 15/06/2014 και στις 18/06/2014 συμμετείχαμε στην πορεία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στη διοργάνωση στο Κέντρο Νέων συνέλευσης των μελών της για τον συντονισμό περαιτέρω δράσεων. Συνδιοργανώσαμε, επίσης, με τον ΣΕΠΕΚ εκδήλωση με θέμα: «Το σχολείο ασπίδα στον Φασισμό, τον Ρατσισμό και την Βία» με ομιλητές τους: Παύλο Χαραμή, Πρόεδρο του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ, και τον Δημήτρη Πολυχρονιάδη, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και συντονιστή στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Συνδιοργανώσαμε, επίσης, στις 12/07/2014 με την Αντιρατσιστική Κίνηση Κορίνθου, το ΣΕΠΕΚ και το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου συναυλία έξω από το στρατόπεδο ενώ δώσαμε λεφτά για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες.

Για την κοινωνική και Διεθνιστική Αλληλεγγύη, μες στη διάρκεια της χρονιάς βγάλαμε πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης όπως πχ στις 16/01/2014 όταν καταδικάσαμε τα βίαια γεγονότα στον Πυργετό και τη δίωξη του συνάδελφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Στις 06/06/2014 εκδώσαμε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους στο καζίνο Λουτρακίου ενώ στις 15/7/2014 κοινοποιήσαμε ψήφισμα του Πανελληνίου Δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Επίσης, τον Οκτώβρη του 2014 συμμετείχαμε στην καμπάνια αλληλεγγύης που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών) και σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών, «ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ». Στηρίξαμε μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικών δίνοντας μες στη διάρκεια της χρονιάς διάφορα ποσά. Ενισχύσαμε, επίσης, τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς και αγοράσαμε απαραίτητα είδη για το Κοινωνικό Ιατρείο Κορίνθου. Επιπλέον, μετά από συνάντηση με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου στις 22/09/2014, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για τη δωρέαν έκδοση του πιστοποιητικού υγείας των μαθητών των σχολείων μας. Τέλος, για την αιμοδοσία συνδιοργανώσαμε δύο φορές αιμοδοσία με τον ΣΕΠΕΚ 07/05/2014 και 08/10/2014 στο 4ο Λύκειο Κορίνθου ενώ βοηθήσαμε δεκάδες συναδέλφους και τους συγγενείς τους με την Τράπεζα Αίματός μας.

Συνάδελφοι,

Προσπαθήσαμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις της περασμένης συνδικαλιστικής χρονιάς. Αναμφισβήτητα, υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, τα οποία βαραίνουν αποκλειστικά το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι, παρά την απειρία πολλών από μας, ήμασταν μία από τις πιο δραστήριες ΕΛΜΕ πανελλαδικά και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για ένα πιο λειτουργικό Σωματείο που θα υπερασπίζεται όχι μόνο τα μέλη του αλλά και όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με στόχο ένα καλύτερο Δημόσιο, Δωρεάν σχολείο. Σε τελική ανάλυση, όμως, η δύναμη του Σωματείου είστε εσείς: όσο πιο πολύ και όσοι πιο πολλοί συμμετέχουμε στις δράσεις και στη ζωή του Σωματείου, τόσο πιο πολλά μπορούν να γίνουν.

ΔΣ Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το ζήτημα επιλογής των εμπλεκόμενων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Λ.Ε.Ε., επιτηρητές, διορθωτές) έχει απασχολήσει κι άλλες φορές την Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας. Από το 2007, είχαμε ήδη καταλήξει και σε μια συγκεκριμένη πρόταση που λάμβανε υπόψη τις πραγματικές και αντικειμενικές δυσκολίες καθώς και συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής για κάθε θέση με σεβασμό σε όλους και προσοχή, βεβαίως, στην άψογη διεξαγωγή των Εξετάσεων. Αυτό έχει να κάνει και με τις θέσεις στις Λ.Ε.Ε. (μιλάμε φυσικά για τις θέσεις που δεν ορίζονται ex officio) αλλά και με το θεσμό των επιτηρητών και των διορθωτών.

Το συγκεκριμένο τωρινό καθεστώς, που εμπεριέχει στοιχεία ενδεχόμενης άνισης μεταχείρισης, ΔΕΝ μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν οι εξής λύσεις τις οποίες ζητάμε από τη ΔΙΔΕ Κορινθίας και κάθε αρμόδιο φορέα:

Για τους επιτηρητές:

Πριν από τη διαδικασία επιλογής και μαζί με τη δήλωση κωλύματος, να ερωτώνται πόσοι και ποιοι θέλουν να οριστούν επιτηρητές.Στη συνέχεια, και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, κάθε χρόνο μπαίνουμε ΟΛΟΙ, όπως γίνεται άλλωστε και σε άλλες ΔΙΔΕ, με αποτέλεσμα έναν πολύ μικρότερο αριθμό επιτηρήσεων και σαφείς, μοναδικούς ρόλους για τον κάθε έναν.Εναλλακτικά, θα γίνεται κυκλική εναλλαγή κάθε χρόνο (πχ όποιος πήγε πέρσι δεν πάει φέτος κτλ).Όσοι είναι επιτηρητές να μην μπαίνουν και διορθωτές.Σε περίπτωση που υπάρχει ζευγάρι εκπαιδευτικών, να μην μπαίνουν επιτηρητές και οι 2.

Για τις Λ.Ε.Ε.:

Να γίνεται ανανέωση (πέρα από τις ex officio θέσεις) κάθε χρόνο τουλάχιστον κατά 30%.

Για τους διορθωτές:

Πριν από τη διαδικασία επιλογής και μαζί με τη δήλωση κωλύματος, να ερωτώνται πόσοι και ποιοι θέλουν να οριστούν διορθωτές στην Τρίπολη.Όσοι είναι διορθωτές να μην μπαίνουν και επιτηρητές.

.........................................................................................................................................

ΔΣ Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Σε κάθε Συνέδριο της ΟΛΜΕ (συνδικαλιστικό και εκπαιδευτικό) στο οποίο εκπροσωπείται η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, οι εκπρόσωποί μας δικαιούνται έξοδα για τη διαμονή, διατροφή και μετακίνησή τους. Σε περίπτωση που αυτά τα έξοδα καλύπτονται, να μην τους δίνεται κανένα ποσό πέραν τούτων.

Tags: Α ΕΛΜΕ Κορινθίαςαπολογισμός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
ελμε, ελμε, ετος, υπουργείο παιδείας, σταση εργασιας, νέα, μισθολογιο, οοσα, απεργιες, σχολεια, καλοκαιρι, συμμετοχή, γεν, ηλεκτρονική, ολμε, ελλαδα, σεπε, ΑΔΕΔΥ, απεργια, αθηνα, ιωαννινα, πδε, δοε, δεη, διοδια, πασχα, εκλογες, επαλ, τραπεζες, δραση, τραινοσε, θεατρο, ωρα, μηδεν, τετραδιο, παιδια, πανελλαδικες 2012, συγκεκριμένο, αποζημιωση, tags, tweet, view, κινηση στους δρομους, ΟΣΕ, μετρο, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, Γόνδολες της Βενετίας, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, ομαδα διας, κλειστα σχολεια, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, δωρο πασχα, απεργια 11 μαιου, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, αξιολογηση, ηλεκτρονική, το θεμα, αιμοδοσια, διατροφη, δοε, δωρεαν, επαλ, ζωγραφιες, ηγεσια, ημερησια, θεμα, καθημερινη, ολμε, οοσα, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, σεπε, τραινοσε, υγεια, υπουργείο παιδείας, υψος, φτωχεια, ωρα, αγορα, αλληλεγγυη, ανεργια, αποζημιωση, ασπιδα, αψογη, βοηθεια, γεγονοτα, γεν, γινεται, γονεις, γραφεια, διευθυνση, δυναμη, δημοσιο, δηλωση, διοικηση, δοθει, δρομος, διαδικτυο, εγγραφη, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελισαβετ, ενημερωση, εξετασεις, εξοδα, επιτυχια, ευθυνη, ζωη, ιδιο, κυβερνηση, κινηση, λαθη, λεφτα, λειτουργια, λυκειο, νεο μισθολογιο, ουσιαστικα, παιδια, περιβαλλον, πιο πολυ, υπογραφη, προβληματα, ρευμα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωμα, σπαρτη, σχεδιο, σχολειο, σωματειο, τιμη, τριπολη, φεστιβαλ επιδαυρου, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, χριστινα, δημητρης, δικαιωματα, εφαρμογη, ειδη, ενωση, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωνσταντινα, ομαδες, tweet, σπυρος, τετραδιο, τραπεζα, θεσεις, υγειας, βεβαιως, ξεπουλημα, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα