Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι): Απόφαση αγώνα ενάντια στα μέτρα της 3ης αξιολόγησης

Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγά

Τούτες τις μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή των μνημονίων, της πολιτικής λιτότητας, περικοπών, δημοσιονομικών πλεονασμάτων που επιβάλουν ΕΕ, ΔΝΤ και ΣΕΒ, επιχειρεί νέο αντιδημοκρατικό κι αντιλαϊκό χτύπημα στη χώρα, με το πολυνομοσχέδιο με τα ανάλγητα δεκάδες προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, με νέα μέτρα από τον αντισυνδικαλιστικό

νόμο για το χτύπημα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, μείωση επιδομάτων τρίτεκνων και πολύτεκνων, μείωση συντάξεων και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μέχρι νέες ανατροπές σε φόρο εισοδήματος, ακινήτων και ΦΠΑ, ηλεκτρονική αξιολόγηση στο δημόσιο, δυσμενείς αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όχι μόνο για την πρώτη κατοικία αλλά και για οφειλές προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία από 500 ευρώ, ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλες τις υποδομές της χώρας, που θα προστεθούν στην μείωση του αφορολόγητου τελικά από 1-1-19, στο ιδιώνυμο της απαγόρευσης αντίδρασης στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κ.λ.π.

Στα σχολεία της χώρας το νέο χτύπημα θα συνοδευτεί με νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αξιολόγηση για όλους μέσα στο 2018, υποχρεωτικό εργασιακό 30ωρο για όλους, συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή στελεχών, κατάργηση της ώρας σίτισης στα Δημοτικά κ.ά, δηλαδή την συμφωνία Γαβρόγλου-Θεσμών που περιλαμβάνει και όλα όσα δεν έχουν προλάβει να υλοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πάντα στο πλαίσιο της συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων και της συνέχισης των περικοπών, όπως η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, ενοποιήσεις ειδικοτήτων, αλλαγές στις ανύπαρκτες μεταθέσεις και στις υπηρεσιακές μεταβολές, πιστοποιητικά διδακτικής επάρκειας, κ.ά.

Άμεσες διεκδικήσεις και αιτήματα

Να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης!

Κάτω τα χέρια από την απεργία. Όχι στην αντιαπεργιακή τροπολογία Αχτσιόγλου. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας τώρα.

Καμία αύξηση ούτε στο ωράριο εργασίας, ούτε στο ωράριο διδασκαλίας. Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα. Με συλλογικές αποφάσεις δεν εφαρμόζουμε δεν υλοποιούμε το τιμωρητικό 30ωρο.

Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείου, άμεση ή έμμεση, όλα τα «κριτήρια» συγχωνεύσεων είναι αντιπαιδαγωγικά και αντικοινωνικά.

20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια. Να γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων για τη συγκρότηση τμημάτων, τομέων, ειδικοτήτων, ξενόγλωσσων τμημάτων και των τμημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες σε ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνάσια και Ειδικά σχολεία.

Απόσυρση της πρότασης για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων που οδηγούν σε καταργήσεις χιλιάδων τμημάτων πανελλαδικά.

Όχι στο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και τις συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών διαβίωσης. Κάλυψη των απωλειών στο εισόδημα. Κανείς εκπαιδευτικός με καθαρό μισθό κάτω από 1.000 Ευρώ! Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επανυπολογισμός τώρα των μισθολογικών κλιμακίων από 1/1/2016 χωρίς εξαφάνιση του μισθολογικού χρόνου του 2016 και 2017. Άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο μισθό. Το αφορολόγητο όριο να επανέλθει στα 12.000€.

Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων, για τη σίτιση, ασφάλιση - υγεία των μαθητών μας!

Να μην κατατεθεί σχέδιο νόμου με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο. Καμιά συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε τέτοιο διάλογο.

Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ και της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, πρόωρος χαρακτηρισμός φοίτησης, μαθητεία). Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων!

Κατάργηση όλου του πλαισίου της αξιολόγησης, εσωτερικής - εξω­τερικής και αυτοαξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις και οδηγεί τα σχολεία στην κατηγοριοποίηση και στο κλείσιμο. Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία. Όχι στη μισθολογική καθήλωση μέσω της αξιολόγησης. Παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο. Περιοδική ετήσια επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.

Όχι στην «αυτονομία» του σχολείου, την αποκέντρωση και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου.

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Αυξήσεις στις συντάξεις και τα επικουρικά ταμεία. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη.

Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.

Πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας!

Πρόγραμμα δράσης

Στην κατεύθυνση αυτή συμμετέχουμε-καλούμε:

· Την Παρασκευή 12 Γενάρη στην απεργιακή δράση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στα απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι. Προκηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00-14.00).

· Την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου της 3ης αξιολόγησης. Κανείς στα σχολεία. Απεργία με διαδοχικές στάσεις εργασίας των ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ, από το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συμμετέχουμε στα απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα, ενάντια στην ψήφιση των μέτρων.

· Αποφασίζουμε να καλέσουμε σύσκεψη δασκάλων και γονέων, αλλά και μαζικών φορέων του Περιστερίου, πρωτοβουλιών κατοίκων, για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από κράτος και τράπεζες.

Η ΕΛΜΕ μας στηρίζει ένα πρόγραμμα δράσης με ένταση και διάρκεια, που περιλαμβάνει συλλαλητήρια, νέα απεργιακά βήματα προς το τέλος του μήνα - αρχές Φλεβάρη [με επιδίωξη να γίνουν από κοινού με τη ΔΟΕ], καμπάνια ενημέρωσης γονέων-μαθητών-κοινωνίας κυρίως για το αντιδραστικό νέο λύκειο κλπ. Στη συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ θα στηρίξει κάθε παρόμοια πρόταση που θα συγκεντρώνει τα 2/3 των ΕΛΜΕ της χώρας.

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Για το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι)
Keywords
ελμε, περιστερι, ελμε, σταση εργασιας, ΔΝΤ, σεβ, νέα, απεργια, επιδοματα, ΦΠΑ, ηλεκτρονική, δεη, σχολεια, συμμετοχή, ΑΣΕΠ, επαλ, αποσυρση, μισθολογιο, ολμε, δραση, αθηνα, ΑΔΕΔΥ, τραπεζες, συριζα, απεργια υπα, αυξηση φπα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, καθαρα δευτερα, απεργια μμε, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, αλλαγη ωρας 2012, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, αξιολογηση, πολυνομοσχεδιο, αναπληρωτες, ηλεκτρονική, το θεμα, αφορολογητο, δωρεαν, επαλ, εφορια, θεμα, νεα μετρα, ολμε, πλαισιο, προγραμμα, σεβ, υγεια, υψος, αγωγη, αυξηση, ασφαλιστικα ταμεια, αφορολογητο οριο, γινονται, δευτερα, δημοσιο, ευρω, εκπαιδευση, ελευθερια, εφαπαξ, κυβερνηση, κυρια, λυκειο, μειωση, νεο λυκειο, παντα, παιδια, πιστη, προσληψεις, πρωι, συνταξη, συμμετοχή, σιτιση, σχεδιο, σχολειο, τμημα, βηματα, δημοτικα, εφαρμογη, χωρα, ομαδες, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα