Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Προσομοίωση αποτελεσμάτων προαγωγής Ιουνίου για την Α Λυκείου με βάση το νέο νομο που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2013

Tweet

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ μέχρι τον Ιούνιο του 2013 προάγονταν αν ο Γ.Μ.Ο. στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα ήταν μεγαλύτερος ή ίσος με 9,5 και σε αντίθετη περίπτωση παραπέμπονταν

τον Σεπτέμβριο σε όσα μαθήματα είχαν Γ.Μ.Ο. μικρότερο του 9,5.

Από τον Ιούνιο του 2014 όμως θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος προαγωγής για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου (Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ), που προβλέπει ο νέος νόμος για τη Λυκειακή βαθμίδα, που σε συνδυασμό με την εφαρμογή της κεντρικής τράπεζας θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας θα οδηγήσει πολλούς μαθητές στη πρόωρη κατάρτιση των μεταγυμνασιακών ΙΕΚ, στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εφαρμόσαμε ( με ειδικά κατασκευασμένο λογισμικό ) τα νέα κριτήρια προαγωγής στην βαθμολογία 496 μαθητών Α΄ Λυκείου του σχ. έτους 2012-2013 από 6 Γενικά Λύκεια της περιοχής μας σε σύνολο 8 ΓΕΛ και προάγονται τον Ιούνιο μόνον 239 μαθητές, δηλαδή το ποσοστό απόρριψης ή παραπομπής τον Σεπτέμβριο ξεπερνά το 50%. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι οι μαθητές αυτοί έχουν εξεταστεί γραπτά τον Ιούνιο του 2013 σε λιγότερη ύλη και με ενδοσχολικά θέματα από τους διδάσκοντες. (χωρίς τράπεζα θεμάτων).

Η σχεδιασμένη και σε εξέλιξη μαζική έξωση των μαθητών από τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια έχει αποφασισθεί από την κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. Θα οδηγήσει βίαια το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών μετά το Γυμνάσιο, στην κατάρτιση (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ) ή στην αναζήτηση εργασίας από την τρυφερή παιδική ηλικία. Μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα ανάμεσα στους 301 δολοφονημένους Τούρκους εργάτες ορυχείου υπήρχαν και 15-χρονα παιδιά.

Είναι υποχρέωση όλων μας, δασκάλων , μαθητών , γονέων να αποτρέψουμε την βάρβαρη αυτή πολιτική της αμάθειας , της αμορφωσιάς που θα μας οδηγήσει στις συνθήκες ζωής του 19ου αιώνα.

Είναι Επιτακτική η ανάγκη να αναδειχθεί σε όλη την κοινωνία η θέση της ΟΛΜΕ για την εφαρμογή του Ενιαίου 12-χρονου υποχρεωτικού σχολείου που να χωράει όλα τα παιδιά.

(ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΛΜΕ θΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΗΣΕΙ )

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Πίνδου και Αθηνάς Ελευσίνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX: 2105561490
Email: [email protected] Ελευσίνα 19/05/2014

Tags: Α ΕΛΜΕ Δυτικής ΑττικήςπροσομοίωσηΑ Λυκείου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα