Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω μαθητικών καταλήψεων

Tweet

Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων

λόγω μαθητικών καταλήψεων

Ρόδος 7-3-2014

Με μία αιφνιδιαστική απόφαση της τελευταίας στιγμής (3-4-2014), η Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου διατάζει τους εκπαιδευτικούς να αναπληρώσουν κατά την διάρκεια των αργιών του Πάσχα και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014,

τις ημέρες που χάθηκαν εξ’ αιτίας των καταλήψεων των μαθητών.

Η χρονική στιγμή της απόφασης αποκαλύπτει τις διαθέσεις της Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Πρόκειται για μία απόφαση, υποκριτική αυταρχική και ατελέσφορη. Αυταρχική διότι τιμωρεί, αιφνιδιάζει και ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους. Υποκριτική διότι χιλιάδες ώρες έχουν χαθεί εξ’ αιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών στα μικρά νησιά μας και στην Τεχνική Εκπαίδευση και αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικό λόγος των μαθητικών καταλήψεων. Ατελέσφορή διότι η βλάβη που υφίστανται οι μαθητές εξ’ αιτίας της απώλειας χιλιάδων ωρών διδασκαλίας δεν αποκαθίσταται με τιμωρίες και εκβιασμούς προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να μην αντιδρούν στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση για την αναπλήρωση και να καταργηθεί η σχετική νομοθεσία που αφαιρεί τη δυνατότητα από τον Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίζει για τον προσφορότερο τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Τέλος είναι αυτονόητο πως η εργασία σε περίοδο διακοπών αμείβεται με προσαύξηση. Αναρωτιόμαστε αν οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προβλέψει για το αντίστοιχο κονδύλι.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να αντιδράσουν στις αυταρχικές και τιμωρητικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενωμένοι σε κοινό μέτωπο κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΡΙΝΟΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουαναπλήρωση ωρώνκατάληψη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα