Α ΕΛΜΕ Αχαϊας: Για τον αυτιστικό μαθητή

Ανακοινώσεις

Πάτρα 27/6/2013

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ά ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 - 278776
[email protected]

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΗ

Η εικόνα ενός αυτιστικού παιδιού δεμένου με ιμάντες στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ σίγουρα γεννά ερωτηματικά, ανησυχία και οργή σε όποιον την αντικρίζει.

Ερωτηματικά και ανησυχία για την καταλληλότητα

των μεθόδων και των συνθηκών νοσηλείας των παιδιών με ειδικές ανάγκες και οργή για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένες δομές υγείας στη χώρα μας, η θέση των οποίων επιδεινώθηκε εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Σίγουρα το να νοσηλεύεται ένα αυτιστικό παιδί σε ψυχιατρική κλινική ενηλίκων, επειδή δεν υπάρχει αντίστοιχη κλινική παίδων με επαρκές εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι από μόνο του προβληματικό γεγονός.

Στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων παιδιών με αναπηρία που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ζήτημα και διεκδικούμε μαζί τους απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός και βέβαια άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας του παιδιού.

Γνωρίζουμε πως τα παιδιά με αναπηρία είναι ταυτόχρονα και παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες που για να τις αναδείξουν χρειάζονται το κατάλληλο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Απ’ αυτή την άποψη θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος Ψαρράς Σπύρος

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας
Keywords
Τυχαία Θέματα