Reuters: Ο Γιούνκερ αρνήθηκε το τηλεφώνημα Τσίπρα - "Αναπάντητες κλήσεις παντού" λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα "επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη" όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά

Παράλληλα ο Πίτερ Σπιγκελ σε άρθρο του στους "Financial Times"

αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να συναντηθεί σήμερα Σάββατο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να τον κάνει δεκτό.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ενοχληθεί από την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή, με κορυφαίο στέλεχος των G7 να δηλώνει στην εφημερίδα πως μετά από αυτήν την ομιλία ο κ. Γιούνκερ πιστεύει ότι δεν έχει και πολλά να πει με τον κ. Τσίπρα.

«Εάν δεν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα, δεν υπάρχει λόγος να συναντηθούν», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Το ίδιο άρθρο αναφέρει πως αυτό που ενόχλησε τον κ. Γιούνκερ είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «η πρόταση των θεσμών ήταν μία ατυχής στιγμή για την Ευρώπη ή έστω ένα κακό διαπραγματευτικό τρικ και σύντομα θα την αποσύρουν οι ίδιοι άνθρωποι που την κατέθεσαν».

Για το τηλεφώνημα που δεν σηκώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ:

"Η παραφιλολογία συνεχίζεται", αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.
"Μετά την πρόταση των θεσμών, «που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα» -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...,σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!
Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών", απαντά η κυβέρνηση.

Tags: Αλέξης ΤσίπραςΓιούνκερ
Keywords
Τυχαία Θέματα