Public Issue: Επτά στους δέκα πολίτες δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση

Tweet

Δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση δηλώνουν 7 στους 10 πολίτες ενώ ανάλογα αρνητικά συναισθήματα καταγράφονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έρευνας της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το 73% απαντά ότι έχει επιδεινωθεί η προσωπική οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ενώ το 47% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει.

Ειδικότερα, στο

ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε σήμερα από τη ζωή που ζείτε;» οι 7 στους 10 απαντούν «δυσαρεστημένοι», ποσοστό αυξημένο κατά 2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ «ικανοποιημένοι» δηλώνουν οι 3 στους 10 (30%), ποσοστό μειωμένο αντίστοιχα κατά 2%. Αναφορικά με το πώς αισθάνονται όταν σκέπτονται το μέλλον τους «τα επόμενα χρόνια», το 71% των πολιτών δηλώνουν «ανασφαλείς» και μόνο το 26% «ασφαλείς».

Παράλληλα, όταν οι ερωτώμενοι καλούνται να εκφράσουν τις εκτιμήσεις τους για την «προσωπική οικονομική κατάσταση», σε συντριπτικό ποσοστό (73%) απαντούν ότι αυτή θα χειροτερέψει, παρ' ότι αυτό έχει μειωθεί κατά δύο μονάδες σε σχέση με τον Απρίλιο. Μόλις το 3% λέει ότι η κατάστασή του έχει καλυτερέψει, ενώ το 24% λέει ότι έχει μείνει ίδια. Το 41% εκτιμά ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια και το 12% ότι θα καλυτερέψει.

Όσον αφορά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και την εκτίμηση των πολιτών για την εξέλιξή της στους επόμενους 12 μήνες, το 49% πιστεύει ότι αυτή θα αυξηθεί (από 56% τον Απρίλιο), το 28% (26%) ότι θα μείνει ίδια και το 23% (19%) ότι θα μειωθεί.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μέρος της έρευνας καταγράφηκε η εντεινόμενη πολιτική πόλωση και η δημοσκοπική ισοδυναμία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο πεδίο των ευρωεκλογών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί οριακό προβάδισμα μισής μονάδας (18,5%) έναντι της ΝΔ (18%) ενώ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές το ποσοστό και των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 29%.

Πηγή: Το Ποντίκι

Tags: public issueδυσαρέσκεια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα