N. Βούτσης: Ούτε τον Τσίπρα δεν θα στηρίζαμε για πρόεδρο δημοκρατίας (Video)

Tweet

Ούτε ο κ. Τσίπρας αν ήταν υποψήφιος, δεν θα τον στηρίζαμε για πρόεδρο της δημοκρατίας γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει χθες» διαβεβαίωσε στο πρωινό του Mega, ο Ν. Βούτσης βάζοντας τέλος στα σενάρια περί προσώπου ευρύτερης αποδοχής ακόμα και από το χώρο της Αριστεράς, προκειμένου η κυβέρνηση να διασωθεί στην εξουσία.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

υποστήριξε ότι διεξάγεται ένας «κοινωνικός, ταξικός πόλεμος με παραγραφή του Συντάγματος» προκειμένου να επιταχυνθούν οι εξελίξεις για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Η χώρα έχει άμεση ανάγκη πολιτικής λύσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία μέσω του δημοκρατικού δρόμου ώστε να αντισταθεί στην εκποίηση, όπως άλλωστε έκανε πρόσφατα και με το δημοψήφισμα.

Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε απλά πρώτο κόμμα, αλλά θέλουμε μια πλειοψηφία του 50% στη βουλή και του 60% ή 70% στην κοινωνία για να μην είμαστε παρένθεση! Δεν θέλουμε να αναλάβουμε μονοκομματικά τα πράγματα. Ο Ν. Βούτσης κράτησε σαφής αποστάσεις από τις ως «διανοητικές προσεγγίσεις» όπως είπε που εκφράστηκαν από τον Γ. Μηλιό, για διακυβέρνηση μόνο με αυτοδυναμία.

Δεν φοβόμαστε ότι θα είμαστε παρένθεση. Ο κόσμος έχει αλλάξει, προσεγγίζει την ανάγκη για μια ιστορική τομή στα πράγματα. Δεν θέλει ούτε σοσιαλισμό, ούτε κομουνισμό, αλλά θέλει κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη φορολογία, εργασία.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Tags: ΒούτσηςΣΥΡΙΖΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα