Kομπάνι: Οπισθοχώρηση του Ισλαμικού Κράτους, επίθεση των Κούρδων

Tweet

Οπισθοχώρηση παρουσιάζουν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους μετά από τους σημερινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας των ΗΠΑ και των αραβικών κρατών στην πόλη Κομπανί.

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την στάση της διεθνούς κοινότητας, που οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες Κούρδους αλλά και στο ξερίζωμα 180 χιλιάδων ανθρώπων, οι συμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που κατάφεραν τελικά να πλήξουν τις δυνάμεις του ISIS.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, φαίνεται πως αν και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Κομπάνι βρισκόταν υπό την κατοχή των Τζιχαντιστών σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές τους οδήγησαν σε υποχώρηση από τις ανατολικές συνοικίες και από τη νοτιοδυτική περιφέρεια της πόλης.

Χθες το βράδυ στην Τουρκία αλλά και σε άλλες πόλεις του κόσμου χιλιάδες κούρδοι διαμαρτυρήθηκαν για την στάση της Τουρκίας η οποία με απάθεια παρακολουθούσε τη σφαγή στο Κομπανί. Η αντίδραση του τουρκικού κράτους ήταν η ένταση της καταστολή που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων.

Tags: ΚομπάνιΚούρδοιΤουρκίαISIL Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα