H Google αποσύρει το παιχνίδι "βομβαρδίστε την Γάζα"

Tweet

Η Google αφού δέχτηκε σφοδρή κριτική που άφησε να υπάρχει ένα παιχνίδι για κινητά android με όνομα "Bomb Gaza", απέσυρε τHσυγκεκριμένη εφαρμογή η οποία είχε "ανέβει" στις 29 Ιουλίου.

Χιλιάδες χρήστες του Play Store της Google, επενέβησαν για να

αποσυρθεί το παιχνίδι.

To "Bomb Gaza" είναι ένα arcade/shooter παιχνίδι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να "πιλοτάρουν" τις αεροπορικές δυνάμειες του Ισραήλ και να βομβαρδίσουν στόχους στο έδαφος της Γάζας. Ο βομβαρδισμός με τα μαχητικά συνοδεύεται με μια αστεία και ευδιάθετη εκδοχή του πολέμου!

Αν και η πολιτική της Google είναι να μην σχολιάζει ποτέ μεμονωμένες εφαρμογές, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο CNET "Αποσύρουμε όσες εφαρμογές παραβιάζουν την πολιτική και τους όρους χρήσης του Google Play". Πολιτική που απαγορεύει τη δημοσίευση εφαρμογών με ρατσιστικό ή βίαιο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τον Guardian το videogame είχε ξεκάθαρο στόχο να προκαλέσει, κατέγραψε πάνω από 1000 downloads. Tο "Bomb Gaza" όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δημιουργήθηκε από την εταιρεία PLAYFTW και το όνομα του υπευθύνου της, που μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο, είναι Roman Shapiro.

O Guardian αποκάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον δύο ακόμα εφαρμογές για smartphones και tablets με θέμα την γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ

Tags: googleΓάζαΛωρίδα της ΓάζαςΙσραήλ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα