EL Pais: Ο Μέσι ξεπλένει μαύρο χρήμα μέσω φιλανθρωπικών αγώνων που διοργάνωνε

Tweet

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα βόμβα, κατηγορεί τον παίκτη της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Λίονελ Μέσι, πως συνδέεται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα έσοδα φιλανθρωπικών αγώνων που διοργάνωνε.

Οι κατηγορίες, κάνουν το γύρω όλου του κόσμου, λίγο πριν από το Μουντιάλ που διοργανώνεται στην Βραζιλία. Όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα

«EL Pais», υπήρξε στο όνομα «G. Marin-Messi», ο Γκιγέρμο Μαρίν είναι ο άνθρωπος που διοργάνωνε τους αγώνες για λογαριασμό του Μέσι, μεταφορά χρημάτων συνολικού ύψους 950.000 ευρώ στο Κουρασάο της Καραϊβικής, που θεωρείται φορολογικός «παράδεισος».

Τα χρήματα από τα φιλανθρωπικά παιχνίδια που έδινε ο Μέσι το 2012 και το 2013 σε ΗΠΑ, Κολομβία, Μεξικό και Περου και άλλες 2 χώρες, πήγαιναν σε off-shore εταιρείες, ενώ προκύπτουν αποδείξεις για πληρωμές σε παίκτες που πήραν μέρος σε αυτά τα παιχνίδια.

Πρόκειται για ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Μέσι, που πρόσφατα αποδείχτηκε πως απέκρυπτε έσοδα από τη διαχείριση της εικόνας του και μάλιστα πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ για να αποφύγει βαρύτερες κυρώσεις.

Tags: ξέπλυμα μαύρου χρήματοςμαύρο χρήμαΛιονέλ Μέσι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα