«Combat 18»: Η νεοναζιστική οργάνωση μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής

Ύποπτοι για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκονταν υπό διακριτική παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα μήνα, στην προσπάθεια συλλογής πληροφοριών. Σήμερα Δευτέρα έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν έξι άτομα στην Αθήνα και σε επαρχιακή πόλη. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωστοποιήσουν αν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους «δένουν» τις κατηγορίες

για συμμετοχή των προσαχθέντων στην «Combat 18». Και αυτό γιατί υπάρχουν ομάδες του ακροδεξιού χώρου που συνδέονται μεταξύ τους και αυτό δημιουργεί μία «σύγχυση» για το ποιος ανήκει σε ποια ομάδα.

Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια και σε χώρους όπου μπορεί να κρύβονται πολεμοφόδια. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει εκρηκτικές ύλες, όχι μεγάλης ποσότητας.

Οι αστυνομικοί συσχετίζουν τη δράση τους με επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και καταλήψεις. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι προσαχθέντες δεν συνδέονται με την πρόσφατη επίθεση στο στέκι Φαβέλα στον Πειραιά.

αντιτρομοκρατικήCombat 18ακροδεξιά
Keywords
Τυχαία Θέματα