7.700 θέσεις για σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Tweet Κατηγορία: ΕκπαίδευσηΜεταπτυχιακά

  Eως και τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι για τις 7.700 θέσεις των προγραμμάτων σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Ειδικότερα το πανεπιστήμιο προσφέρει έξι προπτυχιακά (3.900 θέσεις) και 25 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (3.800 θέσεις).

 

Παράλληλα το ΕΑΠ προσφέρει επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 5% για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών

σε άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, ενώ θα εισάγει ακόμη μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των Α.Τ.Ε.Ι. με προσωποπαγή θέση και εργαστηριακούς συνεργάτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης, εκτός των θέσεων που προκηρύχτηκαν σε κάθε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, σε ποσοστό 10% (380 θέσεις).

Τα προγράμματα και οι προσφερόμενες θέσεις για τα ΑμεΑ ανά πρόγραμμα έχουν ως εξής: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (40 θέσεις), Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (40 θέσεις), Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (5 θέσεις), Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (10 θέσεις), Πληροφορική (50 θέσεις) και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (50 θέσεις).

Οι προϋποθέσεις
Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στα προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ αποτελεί η κατοχή τίτλου απόλυσης λυκείου ή ισότιμου ή αντίστοιχου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρέπει να κατέχουν υποχρεωτικά πτυχίο ή δίπλωμα ανώτατης εκπαίδευσης συγγενούς γνωστικού αντικειμένου.

Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον 12 θεματικών ενοτήτων, ενώ για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης απαιτείται επιτυχής παρακολούθηση και εξέταση τουλάχιστον τεσσάρων θεματικών ενοτήτων και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Σε περίπτωση που ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προσφερομένων θέσεων διεξάγεται μεταξύ τους κλήρωση και σε περίπτωση που απομείνουν θέσεις μετά την τήρηση της προηγούμενης σειράς προτίμησης, οι υπόλοιποι υποψήφιοι επιλέγονται με νέα διαδικασία κλήρωσης.

Τέλος, τονίζεται ότι στην κλήρωση θα προηγηθούν όσοι έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα, Πάροδο Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης). Οι πρώτοι επιλεγέντες καθώς και οι επιλαχόντες (κατηγορίες Α' και Β') θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ στο Διαδίκτυο αμέσως μετά την κλήρωση ώστε να πληροφορηθούν σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους, ενώ με δική τους ευθύνη οφείλουν να αντλήσουν από το Διαδίκτυο όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή τους έντυπα, να τα συμπληρώσουν και να τα ταχυδρομήσουν στο ΕΑΠ το αργότερο έως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

Μειωμένα δίδακτρα
Εν τω μεταξύ οι φοιτητές του ΕΑΠ θα κ

Keywords
Τυχαία Θέματα