6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων: Αφιέρωμα στην τάξη των πολλών επιτυχιών «στην τάξη της καρδιάς μου»

Πρώτη χρονιά, τόσοι πολλοί μαθητές εγγεγραμμένοι στο σχολείο. Παντού ακούγονται πολλές φωνές παιδιών, όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ευχάριστο συναίσθημα….. Μας είχε λείψει… Έτσι κι αλλιώς, πάντα ακουγόταν πολλές φωνές παιδιών σ ’αυτό το σχολείο, …. εκτός από τα χρόνια της ….διαθεσιμότητας….

Στις 11 του Σεπτέμβρη, όταν ήρθαν οι μαθητές στο σχολείο, αισθανόμουν ότι έχω ένα μεγάλο χρέος απέναντί τους. Ότι πρέπει να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους, ότι πρέπει να δημιουργήσω το κατάλληλο κλίμα ώστε να έρχονται με χαρά στο σχολείο,

ότι πρέπει να ασχοληθώ με το κάθε παιδί ξεχωριστά, ότι πρέπει να βοηθήσω όλους τους μαθητές, σε όλες τις τάξεις, να πετύχουν τους στόχους τους. Ακούραστοι συνοδοιπόροι στο όραμα αυτό, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μου, που στάθηκαν δίπλα σε κάθε μαθητή, που ασχολήθηκαν με κάθε πρόβλημά του, που αφιέρωσαν πολύ χρόνο εκτός ωραρίου για να λύσουν απορίες και να συζητήσουν μαζί τους ότι τα απασχολούσε.

Θα ήταν σοβαρή παράλειψή μου, να μην αναφερθώ στη φετινή Τρίτη τάξη του σχολείου. Αισθάνομαι ότι θα αδικήσω αυτούς τους μαθητές, αν δεν τους αφιερώσω λίγα λόγια, μέσα από την καρδιά μου. Το κάνω σήμερα που βγήκαν τα αποτελέσματα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα είναι αντάξια των προσπάθειών τους, των κόπων τους, των προσδοκιών μας, των εκπαιδευτικών και των γονιών τους. Οι υψηλές επιδόσεις τους, αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης προσπάθειας, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ξεχωριστούς μαθητές, για ξεχωριστή Τρίτη Τάξη. Οι μαθητές μας εισάγονται σε υψηλόβαθμες σχολές όπως ΙΑΤΡΙΚΗ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. Το αξίζετε, γιατί ξεχωρίζετε για το ήθος, την ανθρωπιά, την ωριμότητα και την αγωνιστικότητα.. Μας κάνατε με τη συμπεριφορά σας καλύτερους καθηγητές, καλύτερους ανθρώπους.

Πολύ περήφανη αισθάνομαι επίσης, και για όσους μαθητές/τριες δεν κατάφεραν να κατακτήσουν υψηλή βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις ή δεν θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτές. Η συμπεριφορά τους ήταν ιδανική και το ήθος τους παραδειγματικό. Πιστεύω στις δυνατότητές τους και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, είτε ξαναπροσπαθώντας, είτε ακολουθώντας δρόμους που τους άνοιξε η ειδικότητα που πήραν από το ΕΠΑΛ.

Σας ευχαριστώ για όλα όσα με διδάξατε, που με βοηθήσατε στο έργο μου και υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό σας, ό, τι και να χρειαστείτε. Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία σε όλους.

Με αγάπη,

Η Δ/ντριά σας

Όλγα Τάσση.

6ο ΕΠΑΛ ΙωαννίνωνΕισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Keywords
Τυχαία Θέματα