5 θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Μεσογειακών σπουδών

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών που εδρεύει στο Ρέθυμνο προκηρύσσει την πλήρωση πέντε (5) θέσεων έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο ΜΕΤΟΠΟ (Μεσογειακά Τοπία του Πολιτισμού: πολιτισμικά τοπία του παρελθόντος στη διαχρονία της Μεσογείου (MIS 5002532) στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης ΜΕΤΟΠΟ (Μεσογειακά Τοπία του Πολιτισμού: πολιτισμικά τοπία του παρελθόντος στη διαχρονία της Μεσογείου με κωδικό ΟΠΣ 5002532, η οποία έχει

ενταχθεί στη Δράση Στρατηγική Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) που χρηματοδοτείται από την ΣΑΕ1451 με κωδικό πράξης ΣΑ (ενάριθμο) 2017ΣΕ14510022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας προτίθεται να απασχολήσει έκτακτο προσωπικό, με το οποίο θα συναφθούν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μίσθωσης έργου ή χορήγησης υποτροφίας και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη των σχετικών έργων, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Οι ενδιαφερόμενες/οι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διαθέτουν τα ακόλουθα προσόντα: ΘΕΣΗ Α/Α 1 (ΚΩΔ. 29)

1. Πτυχίο Ιστορίας-Αρχαιολογίας με κατεύθυνση Ιστορία.

2. Να έχει γίνει δεκτός/δεκτή από ελληνικό ή ξένο πανεπιστήμιο σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών α΄ κύκλου με ειδίκευση στην οθωμανική ιστορία.

3. Γνώση οθωμανικής παλαιογραφίας.

4. Να έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση σε ερευνητικό ίδρυμα ή να έχει ερευνητική εμπειρία, κατά προτίμηση σε θέμα σχετικό με την οθωμανική ιστορία.

5. Άριστη γνώση αγγλικών, τουρκικών. ΘΕΣΗ Α/Α 2 (ΚΩΔ. 31)

1. Πτυχίο τμήματος ανθρωπιστικών ή κοινωνικών επιστημών AEI (ελληνικού ή αναγνωρισμένου της αλλοδαπής)

2. Εγγραφή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών νεότερης και σύγχρονης ιστορίας (σε ελληνικό ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ΑΕΙ της αλλοδαπής)

3. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

4. Εμπειρία στη βιβλιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση ΘΕΣΗ Α/Α 3 (ΚΩΔ. 19)

1. Πτυχίο τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΕΙ (ελληνικού ή αναγνωρισμένου της αλλοδαπής) με κατεύθυνση Ιστορίας (Αντίγραφο πτυχίου και βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ).

2. Δίπλωμα μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία (ελληνικού ΑΕΙ ή αναγνωρισμένου της αλλοδαπής. Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου και βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ).

3. Εγγραφή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία (σε ελληνικό ΑΕΙ. Βεβαίωση πανεπιστημίου και εξαμηνιαία έκθεση προόδου τριμελούς επιτροπής επίβλεψης 2017).

4. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (αντίγραφα πτυχίων)

5. Ερευνητική εμπειρία στην αρχειακή έρευνα, την αποδελτίωση, την ευρετηρίαση- καταλογογράφηση, τη βιβλιογραφική τεκμηρίωση και την εισαγωγή στοιχείων σε βάσεις δεδομένων (βεβαίωση φορέων ή συμβάσεις εργασίας)

6. Συμμετοχή με εισήγηση σε επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά (αντίγραφα εισηγήσεων/δημοσιεύσεων) ΘΕΣΗ Α/Α 4 (ΚΩΔ. 33)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ :

1. Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής ΑΕΙ (ελληνικού ή αναγνωρισμένου της αλλοδαπής) ή τμήματος Οικονομικών Σπουδών

2. Εγγραφή σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην ιστορία (σε ελληνικό ΑΕΙ ή αναγνωρισμένο ΑΕΙ της αλλοδαπής)

3. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας , επιπέδου κατ’ ελάχιστον Β2. Θα εκτιμηθεί η γνώση μίας δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά)

4. Εμπειρία στη βιβλιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση 5. Εμπειρία στην έρευνα και επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού ΘΕΣΗ Α/Α 5 (ΚΩΔ. 39)

1. Πτυχίο Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή αλλοδαπής (Αντίγραφο πτυχίου και βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ).

2. Να είναι εγγεγραμμένος σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Α΄ κύκλου, με ειδίκευση στην Ιστορία της Τέχνης, Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή αλλοδαπής και να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τρία τουλάχιστον σεμινάρια (βεβαίωση Πανεπιστημίου και αναλυτική βαθμολογία).

3. Να έχει ολοκληρώσει πρακτική άσκηση σε Μουσείο, Πινακοθήκη, Βιβλιοθήκη ή Ερευνητικό Ινστιτούτο (Βεβαίωση)

.4. Γνώση χειρισμού ψηφιακών βάσεων δεδομένων και εξοικείωση με την έρευνα στο διαδίκτυο.

5.Πολύ καλή γνώση αγγλικών ή και γαλλικών (Αντίγραφο πτυχίων)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2018

Θέσεις εργασίαςεύρεση εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαβρίσκω δουλειάκαριέρααγγελίαproson.grπροκήρυξηπροσλήψειςμόνιμες προσλήψειςΡέθυμνοΕπισυνάψεις: pigi.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα