3ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων προς τον Υπ. Παιδείας

Νέα Ιωνία 17/03/2017

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το 15μελές και οι μαθητές του 3ου λυκείου Ν.Ιωνίας, μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας θεωρούμε την απόφαση να καταργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ' λυκείου άδικη, αντιπαιδαγωγική και ψυχοφθόρα, καθώς αντιμετωπίζει όλους τους μαθητές χωρίς κανένα κριτήριο αξιοπιστίας.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο με βάση το οποίο κάποιος υποψήφιος θα μπορεί να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις,

αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταργηθεί η δυνατότητα μιας δεύτερης ευκαιρίας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μαθητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα υγείας την περίοδο των εξετάσεων.

Θεωρούμε πως ως μαθητές, οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε μέσο διεκδίκησης του αιτήματός μας, αφού σε αντίθετη περίπτωση κάποιοι από εμάς, χωρίς να είναι άμεσα υπεύθυνοι, θα τιμωρηθούν, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να αποδεχτούν ότι η χρονιά που ήδη ολοκληρώνεται είναι “χαμένη”.

Ζητάμε από το Υπουργείο να επανεξετάσει την θέση του και να προβεί άμεσα στην επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων.

Με εκτίμηση

Το 15μελές συμβούλιο του 3ου ΓΕΛ Ν.Ιωνίας

Ακολουθούν οι υπογραφές του προεδρείου

επιστολή διαμαρτυρίας3ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίαςεπαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα