20 χρονιά Βιβλιοδρομίες την Παρασκευή: 4000 μαθητές και 400 σχολεία!

Περισσότεροι από 4000 μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία συμμετέχουν εφέτος στις «Βιβλιοδρομίες», τον μεγαλύτερο θεσμό φιλαναγνωσίας που πραγματοποιείται για 20η χρονιά σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία. Σε 25 εξεταστικά κέντρα, μαθητές και μαθήτριες Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού διαγωνίζονται σε 12 βιβλία τα οποία μελέτησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Την

Παρασκευή 27 Απριλίου ώρα 4.30 μ.μ τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη θα γεμίσουν με τα παιδικά χαμόγελα των βιβλιοδρόμων, που πέρα από τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων, ήρθαν σε ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα, αναπτύσσοντας τον δείκτη συνεργασίας τους.

«Οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 20ή χρονιά» σημειώνει ο Ελευθέριος Γείτονας, γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων.

«Είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Τα παιδιά άθε τάξης καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. Στην εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων συμβάλλει στη γλωσσική και αισθητική καλλιέργεια του αναγνώστη, τον ευαισθητοποιεί απέναντι στα προβλήματα της ζωής, τον προβληματίζει και διευρύνει ουσιαστικά τις προσωπικές του εμπειρίες».

Υποστηρίζονται από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, την Ακαδημία Αθηνών, την Unesco, το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, το Ιδρυμα Ευγενίδου, τους εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ με αριθμούς

*Διοργανώνονται για 20η χρονιά

*Πάνω από 400 σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχουν ετησίως

*Μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 25.000 παιδιά

*Έχουν διαβαστεί πάνω από 300 τίτλοι βιβλίων περισσοτέρων από 50 εκδοτικών οίκων

εκπαιδευτήρια ΓείτοναΒιβλιοδρομίες
Keywords
Τυχαία Θέματα