18 Εκπαιδευτικοί – ήρωες ζωής από όλο τον Κόσμο

Tweet

Ζουν ανάμεσά μας. Καθημερινά διδάσκουν στα παιδιά εκτός από τα καθιερωμένα τους μαθήματα, το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Πολλές φορές ξεπερνούν τα λόγια και περνούν στις πράξεις, δίνοντάς τους παραδείγματα ζωής. Αυτοί είναι οι παρακάτω ήρωες της ιστορίας μας.

1.Τον μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, ο David Robinson, απέδειξε ότι και οι άντρες φορούν ροζ

, βάφοντας τα μαλλιά και τη γενειάδα του σε ένα έντονο ροζ χρώμα. Ο καθηγητής του East Valley High School, προέβη σε αυτή την ενέργεια αφού πρώτα έχασε ένα στοίχημα με τους μαθητές του, κατά το οποίο οι μαθητές θα αγόρασαν ζαχαρωτά για την ενίσχυση του φθινοπωρινού φεστιβάλ τους και ο καθηγητής θα έβαφε τα μαλλιά του ροζ αν κατάφερναν να αγοράσουν ζαχαρωτά 45 κιλών.

KREM 2 News / Via krem.com

2.Ο Jim Hughes, καθηγητής στο Farmingdale High School, εμπνέει σεβασμό στους μαθητές του. Παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός, μπορεί να δει καλύτερα από κάθε άλλο εκπαιδευτικό τους μαθητές του. Δε τους διδάσκει μόνο ιστορία, αλλά και το πώς να είναι ειλικρινείς και τίμιοι. Μάλιστα οι μαθητές του τον σέβονται τόσο πολύ που δεν αντιγράφουν καθόλου κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαθημάτων του.

CBS News / Via cbsnews.com

3.Η καθηγήτρια Mary Gannon, γεννήθηκε χωρίς χέρια. Παρ’όλα αυτά μπορεί να διδάξει κανονικά και με αυτό τον τρόπο, αποδεικνύει στους μαθητές της ότι πρέπει να παλεύουν για ό,τι θέλουν και να μην αφήνουν τίποτα να τους κρατά πίσω.

4.Η συνταξιούχος καθηγήτρια Millicent “Mama” Hill παρέχει σε 3000 παιδιά στο Watts στην Καλιφόρνια ένα ασφαλές μέρος για να πάνε μετά το σχολείο. Εκεί οι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν στις εργασίες, που έχουν για το σχολείο, αλλά ακόμα και να ζητήσουν συμβουλές για διάφορα θέματα όπως η βία στα σχολεία.

Soul Pancake / youtube.com

5.Ο Μαθηματικός Jon Kitna, αντικατέστησε τον Tony Romo έκανε ένα πέρασμα προς τα εμπρός για τους μαθητές του και δώρισε όλη την πληρωμή του για το σχολείο. Ο παίκτης που είχε ήδη συνταξιοδοτηθεί κλήθηκε με συμβόλαιο διάρκειας μίας εβδομάδας στους Dallas Cowboys. Τα χρήματα που κέρδισε , άγγιζαν περίπου τα 55.294 δολάρια, τα δώρισε στο σχολείο του.

Christian Petersen / Getty Images

6.Οι Amy Ryan και Lee Morris έσωσαν ένα λεωφορείο γεμάτο με παιδιά, κινούμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αφού ο οδηγός είναι φύγει από τη θέση του.

wistv.com

7.Η Elaine Johnson, δασκάλα δευτέρας δημοτικού έσωσε 2 μαθητές από φλεγόμενο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Cameron Ranch Elementary. Η δασκάλα με το που αντιλήφθηκε το συμβάν έτρεξε αμέσως να σώσει τους δύο μαθητές που κινδύνεψαν να χάσουν τις ζωές τους.

8.Η Sheila Edwards, μαζί με τους μαθητές της, επισκέφτηκαν την περιοχή Skid Row στο Los Angeles και προσέφεραν στους άστεγους είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης.

Facebook / Sheila Edwards / Via facebook.com

9.Ο Rajesh Kumar Sharma άνοιξε ένα δωρεάν σχολείο, κάτω από μία γέφυρα στο Νέο Δελχί για να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση στα φτωχότερα παιδιά στη γειτονιά.

AP Photo/Altaf Qadri

10. Κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου, η Becky Jo Evans, κάλυψε με το σώμα της τους μαθητές της, για να τους προστατέψει από τα ιπτάμενα συντρίμμια.

News 9 KWTV / Via news9.com

11. Η Jen Sculley, δασκάλα γυμναστικής, δώρισε το νεφρό της σε μαθητή της που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

CBS News / Via denver.cbslocal.com

12. Η Zhang Lili έχασε και τα δυο της πόδια στην προσπάθειά της να προστατέψει τους μαθητές της από ένα επερχόμενο λεωφορείο.

Jin Liwang / Xinhua / Landov

13. Η Jeanne Manford ήταν μια από τους ιδρυτές των Γονέων και φίλων ομοφιλόφυλων

PFLAG / Via community.pflag.org

14.Η Martha Rivera Alanis τραγούδησε τραγούδια με τους μαθητές της στο νηπιαγωγείο, για να τους κρατήσει ήρεμους και ασφαλείς από συμπλοκή με όπλα ακριβώς έξω από το σχολείο στο Monterrey, στο Mexico.

TOMAS BRAVO / Reuters /Landov

15. Η Robyn Clemente απέσπασε την προσοχή ενός ένοπλου εισβολέα ενώ οι 34 μαθητές της δραπέτευαν ανέγγιχτα.

CBS / Via losangeles.cbslocal.com

16. Αφού ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί ο Ryan Heber έπεισε τον δράστη να αφήσει το όπλο του σώζοντας τους 28 μαθητές του

Facebook / Emmy Lou Heber / Via facebook.com

17.Η Ina Koenig μπήκε σε ένα ορυχείο 75 ποδιών βάθους για να σώσει ένα τρίχρονο αγόρι που παραλίγο να πεθάνει.

Ein Herz Fuer Kinder / Via ein-herz-fuer-kinder.de

18.Σε μία πραγματικά ηρωική πράξη ο Michael Landsberry θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τους μαθητές του

Nevada Air National Guard

Μετάφραση του κειμένου στο buzzfeed.com

Επιμέλεια : Ράνια Παπαδοπούλου

Tags: καθηγητεςπαραδείγματα ζωήςΡάνια Παπαδοπούλου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα