1.500 εποχικοί πυροσβέστες για το 2012

Με 1.500 εποχικούς πυροσβέστες θα ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας αντιπυρικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει υπογράψει το σχετικό αίτημα και το έχει προωθήσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τελική έγκριση. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας από τις 2η Μαϊου έως και την 31η Οκτωβρίου. Η σχετική δαπάνη έχει συμπεριληφθεί στις διατάξεις του Προϋπολογισμού του 2012. Η πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων γίνεται από λίστες στις οποίες καλόυνται να γραφτούν

οι υποψήφιοι.

Κριτήρια

Στα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι να είναι Ελληνες πολίτες, να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών (ΠΔ 133/2002), ενώ για όσους έχουν προσληφθεί πριν από τη Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία, να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση πρόσληψής τους για λόγους πειθαρχικούς ή υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Το όριο ηλικίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίζεται στο 27 έτος. Επίσης θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξητων μονίμων πυροσβεστών (Π.Δ. 133/2002) και να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος ή πλημμελήματος για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Ο όρος «καταδίκη» περιλαμβάνει και την καταδίκη με αναστολή και ποινικό σωφρονισμό.Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη δια βουλεύματος, μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά κατάταξης, αλλά δεν προσλαμβάνονται αν μέχρι το χρόνο έκδοσης τηςαπόφαση πρόσληψης δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα ή απόφαση.

Η κατανομή των θέσεων αφορά συνήθως τέσσερις ειδικότητες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄:Ειδικότητα : Εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης
Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής, προσλαμβανόμενοι βοηθούν τους μόνιμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στα καθήκοντα τους (πρόληψη - καταστολή πυρκαγιών καιδιασώσεις).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄:Ειδικότητα: Οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων
Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας και να είναι ικανοί για οδήγηση πυροσβεστικών οχημάτων. Προσλαμβανόμενοιεκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των μονίμων πυροσβεστικών υπαλλήλων που οδηγούνπυροσβεστικά οχήματα και όταν απαιτείται βοηθούν και τους μόνιμους στα πυροσβεστικά καθήκοντά τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄:Ειδικότητα: Εργάτες - Οδηγοί Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων
Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής να έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι πουέχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις προσλαμβάνονταιυποψήφιοι που έχουν τετράμηνη εμπειρία με την ίδια ειδικότητα στο Πυροσβεστικό Σώμα ή τη Δασική Υπηρεσία, ή που είναι εθελοντές πυροσβέστες σύμφωνα με το Ν. 1951/1991 (Α΄ 84)επί ένα (1) πλήρες έτος και αν και πάλι δεν υπάρχουν υποψήφιοι με εμπειρία ή εθελοντές,προσλαμβάνο

Keywords
Τυχαία Θέματα