10 Θέσεις για τις εκλογές Σαν βγεις στον πηγαιμό για την κάλπη…

Αρθρογράφος: Γιώργος Κ. Καββαδίας

1. Διαχρονική αλήθεια: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα , θα τις είχαν καταργήσει!
2. Δεν είναι οι εκλογές γιορτή της δημοκρατίας. Γιορτή και καθήκον η ενεργητική συμμετοχή του καθένα στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι! «τον τε μηδέν τωνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν». Δηλαδή τον πολίτη που δεν συμμετέχει

στα κοινά, όχι φιλήσυχο, αλλά άχρηστο τον θεωρούμε. Σύμφωνα με τα ιδεώδη της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, όπως αναφέρεται από τον Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλή. Αυτό το μάθημα που καταργήθηκε από φέτος για την Γ’ Λυκείου από την «για πρώτη φορά Αριστερά»!
3. Η ελπίδα δεν έρχεται από κανέναν … Σωτήρα! Η ελπίδα υπάρχει πάντα στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Αυτό είναι βασικό δίδαγμα της ιστορικής εξέλιξης της ανθρωπότητας. Αντίσταση και αγώνας. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού!
4. Για αυτό μην πιστεύεις ποτέ αυτούς που σου μιλάνε για μονόδρομο και ρεαλισμό! Ειδικότερα για τον μονόδρομο του ευρώ! Αν επικρατούσε η λογική του ρεαλισμού και των μονοδρόμων, θα είχαμε ακόμα … τουρκοκρατία!
5. Ψήφος μάχης και όχι ανάθεσης! Γιατί κανένας δεν ξέρει τα προβλήματά σου περισσότερο από εσένα τον ίδιο. Οι εκπρόσωποι έρημοι και απρόσωποι, αφού υφαρπάξουν την ψήφο σου θα ξεχάσουν υποσχέσεις, προγράμματα και αρχές και θα υπηρετήσουν κομματικά και τα συμφέροντα των ισχυρών!
6. Από την Α’ … μικρή είναι γνωστό ότι κάθε κόμμα εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων. Εσύ ως εργαζόμενος ή αγρότης ή μικρομεσαίος ή νεολαίος μην ξεγελαστείς να ψηφίσεις τα κόμματα της Δεξιάς και του Κέντρου μαζί με τους καπιταλιστές, τους εφοπλιστές, τους χρηματιστές και την πλουτοκρατία!
7. Μαυρίζουμε τις παλιές και νέες δυνάμεις των Μνημονίων, της εξάρτησης και του κεφαλαίου. Γυρίζουμε την πλάτη στις αυταπάτες και τον συμβιβασμό!
8. Κλείσε τα αυτιά σου στις Σειρήνες της χαμένης ψήφου! Σκέψου διαχρονικά η πιο χαμένη ψήφος είναι αυτή που δίνεται στα κόμματα εξουσίας. Κοίταξε πού μας κατάντησαν. Μετά τη φούσκα της «ισχυρής Ελλάδας» μας οδήγησαν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση και την κοινωνική δυστυχία, στις αυτοκτονίες…
9. Δεν είναι ανάγκη να πιστέψεις κάθε «αριστερό» τυχοδιώκτη, αγύρτη και απατεώνα που προσπαθεί να σε ξεγελάσει ξεφτιλίζοντας τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς. Μην ακούς τι λένε, μόνο. Πρόσεξε περισσότερο τι κάνουν! Η Αριστερά δεν έχει σχέση με μνημόνια και πολιτικές που εξωραΐζουν αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Αυτό δε φτιασιδώνεται, δεν μπορεί να έχει ανθρώπινο πρόσωπο, Η Αριστερά για να είναι πραγματική πρέπει να έχει στόχο να το ανατρέψει!
10. Όλα και όλοι κρίνονται από την πράξη και την ιστορία τους. Μην ζηλέψεις τα μεγάλα ποσοστά. Μην παγιδευτείς στις αυταπάτες. Υπάρχουν «μικροί» αριθμητικά με μεγάλη ιστορία στους αγώνες. Κοίτα τη συνέπεια λόγων και έργων. Αυτούς που μιλάνε τίμια και ανοιχτά και όχι τους κάθε λογής ψηφοθήρες. Εκτός από τους πολλούς υπάρχουν πάντα και οι …λίγοι που φυλάττουν Θερμοπύλες!

Ετικέτες: Γιώργος Κ. Καββαδίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα