«1 εκατ. κόστισε η αστυνόμευση ΔΕΘ»

Tweet

Το 1 εκατ. ευρώ άγγιξε το κόστος για τα μέτρα της Αστυνομίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό προκύπτει από μια απλή έρευνα που έκαναν συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν σε επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και

στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία» (ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης), το συμπέρασμα από τα μέτρα της Αστυνομίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ «ήταν ότι η αστυνομική παρουσία ήταν για άλλη μια χρονιά υπερβολική, με άσκοπη σωματική εξάντληση των εμπλεκομένων συναδέλφων και υψηλό οικονομικό κόστος».

Η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης είναι έντονα επικριτική στην επαναλομβανόμενη για χρόνια πρακτική, επισημαίνοντας ότι με το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούσαν να αγοραστούν υλικά «ζωτικής σημασίας για την διευκόλυνση και την αποτελεσματικότητα των συναδέλφων και την προστασία των πολιτών» .

Συμπερασματικά αναφέρεται, «ότι πρωτίστως χρειαζόμαστε αναθεώρηση των προτεραιοτήτων που θέτουμε για τη λειτουργία μας. Από το να επενδύουμε στην φυσική παρουσία υπεράριθμων Αστυνομικών που πολλές φορές λειτουργεί εκφοβιστικά προς τους πολίτες άνευ λόγου, οφείλουμε να επενδύουμε στον εξοπλισμό, στα λειτουργικά και σύγχρονα μεταφορικά μέσα της ΕΛ.ΑΣ.».

Tags: ΔΕΘαστυνομία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα